Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας: «Ρατσιστής ο Μητροπολίτης Πατρών»

0
44

 

Νέα κόντρα ξεσπά μεταξύ του Μητροπολίτη Πατρών και του ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας και πιο συγκεκριμένα με την Νεολαία. Αφορμή οι δηλώσεις του κκ. Χρυσοστόμου για την επικείμενη νομοθέτηση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου.

Η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας:

Σχόλιο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Πάτρας για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πατρών Χρυσοστόμου

Στο πλαίσιο της τέλεσης τρισάγιου λόγω της συμπλήρωσης 2 χρόνων από την τραγωδία στο παλιό λιμάνι της Πάτρας, όπου τρεις νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το αυτοκίνητο που επέβαιναν έπεσε στη θάλασσα, ο Μητροπολίτης Πατρών εκμεταλλευόμενος την παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών καμερών επιτέθηκε εκ νέου στην Κυβέρνηση με αφορμή την επικείμενη νομοθέτηση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου.

Ο Μητροπολίτης Πατρών και οι ρατσιστικές απόψεις που απηχεί αποτελούν κομμάτι του παλιού που αγωνιζόμαστε καθημερινά να αφήσουμε πίσω μας. Η ελληνική κυβέρνηση δεν χρειάζεται την άδεια κανενός Μητροπολίτη για να νομοθετήσει τα αυτονόητα.

Το θεμελιώδες δικαίωμα στην έκφραση του φύλου, τον αυτοπροσδιορισμό και η θεσμική κατοχύρωση τους, πηγαίνουν την κοινωνία μας ένα βήμα μπροστά. Το δηλητήριο με θεσμική δυστυχώς υπόσταση του Μητροπολίτη Πατρών επιχειρεί να εμποδίσει αυτήν την πρόοδο.

Δεν θα τα καταφέρει. Η νέα γενιά θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας και ελευθερίας για όλους, περιθωριοποιώντας παράλληλα κάθε μεσαιωνική κραυγή.

Πηγή: patrastimes.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here