Νέος ιός εξαπλώνεται μέσω facebook

0
8

 

Νέο scam στοχεύει στους χρήστες του facebook απειλώντας με malware τους υπολογιστές τους.

Σε αυτή τη νέα καμπάνια, οι scammers έχουν ενσωματώσει κακόβουλους συνδέσμους σε Facebook posts τα οποία αναρτώνται στο timeline των χρηστών ή αποστέλλονται στους χρήστες μέσω προσωπικού μηνύματος στο κοινωνικό δίκτυο.

Οι τίτλοι που μπορεί να ποικίλλουν (“My First Video,” “My Video,” ή “Private Video,”). Επίσης τα post tags περιλαμβάνουν διάφορους χρήστες από τη λίστα επαφών του θύματος, γεγονός που μπορεί να ξεγελάσει εύκολα τον χρήστη και να κάνει το πολυπόθητο για τους επιτιθέμενους κλικ στο βίντεο. Και φυσικά το βίντεο αυτό περιέχει το malware που θα φέρει την καταστροφή.

Το malware όχι μόνο μπορεί να αναρτά posts στο profile  αλλά μπορεί και να δημιουργεί tags των φίλων  χωρίς να το γνωρίζετε.

Ωστόσο, το malware δε θα δημοσιεύσει μόνο βίντεο στη σελίδα στο Facebook, επειδή είναι σε θέση να εκτελέσει και διάφορες άλλες λειτουργίες, όπως να προσθέσει περισσότερους φίλους στη σελίδα του προφίλ  στο Facebook, να δημιουργήσει ψεύτικες σελίδες στο Facebook για λογαριασμό του χρήστη, να πειράζει και να αλλάζει τις ρυθμίσεις διαμοιρασμού των posts καθώς και τους unfollowing χρήστες.

Όπως αναφέρει το secnews, προς το παρόν, αυτό το malware στοχεύει μόνο τους Chrome χρήστες. Ωστόσο, σύμφωνα με την ανάλυση της ESET, μπορεί να επηρεάσει κι άλλους browsers στο εγγύς μέλλον.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here