Νέους δρόμους ανοίγουν οι διακινητές – Υπόσχονται σε πρόσφυγες μεταφορά στην Ιταλία

0
5

 

Η βρετανική εφημερίδα Guardian διαπιστώνει την επανεμφάνιση αγγελιών από δουλεμπόρους για απευθείας μεταφορά προσφύγων και μεταναστών με πλοία ακόμα και μετά τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης-Τουρκίας

Ενδεικτική μια ανάρτηση στο Facebook στην οποία οι δουλέμποροι υποστηρίζουν ότι το πρωτο σκάφος με προορισμό την Ιταλία θα αναχωρήσει από τη Μερσίνη της Τουρκίας αυτό το Σαββατοκύριακο. Σύμφωνα με την ανάρτηση το κόστος ανέρχεται σε 4.000 δολάρια ανά άτομο, τέσσερις φορές, δηλαδή, ακριβότερα από ό,τι το ταξίδι από Τουρκία για Ελλάδα.

«Το ταξίδι ξεκινά το Σάββατο, από τη Μερσίνη στην Ιταλία, με ένα σκάφος 110 μέτρα μακρύ, εξοπλισμένο με φαγητό, νερό, σωσίβια και φάρμακα» αναφέρεται στην ανάρτηση που συνοδεύεται από φωτογραφίες του σκάφους.

Ωστόσο αρκετοί ήταν οι πρόσφυγες που επισήμαναν την πιθανότητα να πρόκειται για απάτη όπως συνέβαινε το 2014 και το 2015 με απατεώνες να εκμεταλλεύονται την απελπισία των προσφύγων.

Ωστόσο ο συντάκτης της ανάρτησης απάντησε ότι σαν εγγύηση τα χρήματα που θα καταβάλουν οι «πελάτες» του θα κρατηθούν ως εγγύηση από ένα τρίτο πρόσωπο κοινής εμπιστοσύνης.

Μιλώντας στον δημοσιογράφο του Guardian ο δουλέμπορος ισχυρίστηκε ότι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνει ένα τέτοιο ταξίδι μετά από μήνες αν και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει αν τελικά το σκάφος θα καταφέρει να φτάσει στην Ιταλία.

Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα αν αυτά τα ταξίδια γίνουν πραγματικότητα τότε θα πρόκειται για την αναγέννηση μιας τακτικής που είχε φθίνει το τελευταίο έτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here