Νιγηρία: Κατέρρευσε κτίριο στο Λάγος – Τουλάχιστον 30 νεκροί

0
10

Στην μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη της Νιγηριας, το Λάγκος, κατέρρευσε υπό κατασκευή πενταόροφο κτίριο παρασύροντας στο θάνατο τουλάχιστον 30 ανθρώπους.

Η τοπική κυβέρνηση ανέφερε πως το κτίριο κατέρρευσε την Τρίτη, καθώς οι ιδιοκτήτες του είχαν  προσθέσει ορόφους στο οίκημα, παρά το ότι δεν είχαν άδεια από τις αρμόδιες πολεοδομικές αρχές. Πρόπκειται για περιστατικό ενδεικτικό ενός κοινού προβλήματος στη χώρα της Δυτικής Αφρικής, όπου καταγράφεται συχνά αδυναμία εφαρμογής του νόμου.

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών αρωγής αρχικά έκαναν λόγο για τέσσερις νεκρούς, αλλά μέλη του προσωπικού των ανθρωπιστικών οργανώσεων ανέσυραν πολύ περισσότερα πτώματα από τα ερείπια ως σήμερα το απόγευμα.

«Μέχρι στιγμής έχουμε ανασύρει 30 πτώματα και ο αριθμός των επιζώντων είναι ακόμη 13», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ιμπραχίμ Φαρινλόγε, από την εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (ΝΕΜΑ).

Στο κτίριο, κατοικούσαν εργάτες με τις οικογένειες τους καθώς βρισκόταν στην λαϊκή συνοικία Λέκι, στη χερσόνησο του Λάγκος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here