Νιγηρία: Νέες κτηνωδίες από τη Μπόκο Χαράμ – Νεκροί τουλάχιστον 65 χωρικοί

 

Τουλάχιστον 65 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια επίθεσης της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ το Σαββάτο το βράδυ σε χωριό κοντά στο Μαϊντουγκούρι της βορειοανατολικής Νιγηρίας, μετέδωσε δημοσιογράφος του πρακτορείου Ρόιτερ μετά την καταμέτρηση των σορών σε νεκροτομείο τοπικού νοσοκομείου.

Οι αντάρτες έκαψαν επίσης ανθρώπινα μέλη από άλλα δέκα θύματα, αφότου άνοιξαν πυρ εναντίον των κατοίκων, έβαλαν φωτιά στα σπίτια και πραγματοποίησαν επιθέσεις αυτοκτονίας μέσα στο πλήθος, δήλωσαν αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας και υγείας.

Εκπρόσωπος του νιγηριανού στρατού, ο συνταγματάρχης Μουσταφά Ανκας, είπε ότι αντάρτες της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν το Σαββάτο το βράδυ στο χωριό Νταλόρι, περίπου 5 χλμ. ανατολικά του Μαϊντουγκούρι στο κρατίδιο Μπόρνο. Πρόσθεσε ότι οι ισλαμιστές εισέβαλαν στο χωριό με δύο αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες, στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον των κατοίκων και έκαψαν σπίτια. «Ενώ οι άνθρωποι έτρεχαν να σωθούν… τρεις γυναίκες καμικάζι κατευθύνθηκαν στο πλήθος… και στη συνέχεια ανατινάχθηκαν», είπε χωρίς να αναφέρει αριθμό θυμάτων.

Αξιωματούχος της υπηρεσίας Εκτάκτων Καταστάσεων είπε ότι υπάρχουν περίπου 10 απανθρακωμένα πτώματα που είναι αδύνατο να αναγνωριστούν «Δεν μπορούμε καν να περισυλλέξουμε τα πτώματα αυτά», δήλωσε και ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Είναι η τρίτη επίθεση που σημειώνεται αυτή την εβδομάδα από τους νιγηριανούς αντάρτες της Μπόκο Χαράμ και η πιο πολύνεκρη. Από τότε που άρχισε να χάνει τον έλεγχο εδαφών, η ισλαμιστική οργάνωση επαναλαμβάνει την παλιά της τακτική με επιθέσεις αυτοκτονίας σε τόπους λατρείας και πολυσύχναστες αγορές ή εισβάλοντας σε χωριά όπου σκοτώνει τους κατοίκους, καίει σπίτια και μετά εγκαταλείπει γρήγορα το σημείο της επίθεσης.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*