Νιγηρία: Στους 48 οι νεκροί από τις βομβιστικές επιθέσεις

0
8

 

Σε τουλάχιστον 48 ανέρχονται οι νεκροί, μετά από επιθέσεις βομβιστριών – καμικάζι και μια βομβιστική επίθεση σε δύο κοινότητες της Νιγηρίας.

Οι επιθέσεις διεξήχθησαν σε περιοχή όπου η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ συνεχίζει την εξέγερση των τελευταίων έξι ετών για την εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού κράτους στο βορειοανατολικό τμήμα της πολυπληθέστερης χώρας της Αφρικής.

Οι νέες αιματηρές επιθέσεις σημειώθηκαν μία ημέρα αφότου ο στρατός απώθησε μια προσπάθεια μελών της Μπόκο Χαράμ να παρεισφρήσουν σε ένα δυτικό προάστιο της πόλης Μαϊντουγκούρι, της πρωτεύουσας της πολιτείας Μπόρνο.

Η πρώτη έκρηξη βόμβας σημειώθηκε σε ένα τέμενος στην κοινότητα Τζιντάρι Πόλο, προάστιο της πόλης Μαϊντουγκούρι, ενώ ακολούθησε και δεύτερη επίθεση.

Εξάλλου, νότια της πολιτείας Μπόρνο, στην πολιτεία Ανταμάουα, δύο βομβίστριες – καμικάζι ανατινάχθηκαν σε μια κατάμεστη αγορά, σκοτώνοντας μεγάλο αριθμό ανθρώπων.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει ανάληψη της ευθύνης για τις επιθέσεις, οι οποίες πάντως φέρουν τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Μπόκο Χαράμ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here