Νιγηρία:Τουλάχιστον 21 νεκροί από επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας σε σιίτες Μουσουλμάνους

0
3

 

Τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Παρασκευή από επίθεση ενός βομβιστή αυτοκτονίας στη βορειοανατολική Νιγηρία σε μια πομπή σιιτών μουσουλμάνων, 20χλμ νότια της πόλης Κάνο, την 40η ημέρα του πένθους της Ασούρα, ανέφεραν ο θρησκευτικός ηγέτης των σιιτών μουσουλμάνων της χώρας και δυνάμεις ασφαλείας.
Η έκρηξη έγινε λίγο μετά το μεσημέρι κοντά στο χωριό Ντακοζόγιε, έξω από την πόλη Γκαρούμ Μπαλάμ, νότια της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Νιγηρίας Κανό.

«Η πομπή μας ήταν ο στόχος της επίθεσης αυτοκτονίας. Εικοσιένα άτομα σκοτώθηκαν και αρκετοί τραυματίστηκαν», δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο Μοχάμεντ Τουρί, μέλος του Ισλαμικού Κινήματος στη Νιγηρία, η οποία οργάνωσε την πορεία που ακολουθείται από χιλιάδες πιστούς.

Οι αστυνομικές αρχές δεν μπορούσαν να επιβεβαιώσουν τον αριθμό των θυμάτων.
Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων είδε πολλά φορεία, να μεταφέρουν τραυματίες ή νεκρούς

Ο πρώτος βομβιστής αυτοκτονίας συνελήφθη πριν πυροδοτήσει τον εκρηκτικό μηχανισμό και στη συνέχεια ένας δεύτερος βομβιστής που βρισκόταν μέσα στο πλήθος, συνειδητοποιώντας ότι ο συνεργός του συνελήφθη, πυροδότησε τα εκρηκτικά, δήλωσε ένας διοργανωτής.

Πρόσθεσε πως «ήταν ντυμένος στα μαύρα, όπως και όλοι. Ο συνεργός του είχε συλληφθεί και είχε ομολογήσει ότι βρισκόταν σε αποστολή της Μπόκο Χαράμ».

«Ανήκε στην ομάδα των νεαρών ανδρών που απήχθησαν από Μπόκο Χαράμ στην πόλη της Μουμπί πέρσι και εκβιάστηκαν σε υποχρεωτική στρατιωτική εκπαίδευση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here