Νιγηριανός ζήτησε διαζύγιο γιατί η γυναίκα του αργούσε στο… σερβίρισμα του δείπνου

 

Νιγηριανός 57 ετών κατέθεσε αίτηση διαζυγίου, κατηγορώντας τη σύζυγό του ότι αργούσε συστηματικά να του σερβίρει το δείπνο του.
«Η γυναίκα μου απέτυχε στα συζυγικά της καθήκοντα. Δεν ετοιμάζει το φαγητό μου στην ώρα του. Την προειδοποίησα πολλές φορές, αλλά εκείνη έκανε του κεφαλιού της», είπε ο Ολουφάντε Αντεκόγια στο δικαστήριο της πόλης Ικορόντου, σύμφωνα με την εφημερίδα Vanguard.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να ανέχομαι μια γυναίκα που με πεθαίνει της πείνας. Δεν αντέχω άλλο», πρόσθεσε ο κ. Αντεκόγια.

Η επί 25 χρόνια σύζυγός τους ωστόσο υποστηρίζει ότι όλα αυτά είναι ψέματα και ότι ο άνδρας της ζήτησε διαζύγιο γιατί θέλει να ζήσει με μια άλλη γυναίκα.

Ο πρόεδρος του δικαστηρίου αποφάσισε τελικά να βάλει και επισήμως τέλος στην ατυχή ένωση του ζεύγους. «Το δικαστήριο προσπάθησε κατ’ επανάληψη να τους συμφιλιώσει αλλά όλες οι προσπάθειες μας αποδείχτηκαν μάταιες», εξήγησε.

Μολονότι συχνά στη Νιγηρία υποβάλλονται αιτήσεις διαζυγίου για τους πιο απίθανους λόγους, είναι η πρώτη φορά που ένας σύζυγος επικαλείται ως αιτία το καθυστερημένο σερβίρισμα του δείπνου του.

Το 2008, Νιγηριανός συνταξιούχος, υπό την πίεση ντόπιων μουσουλμάνων αξιωματούχων, χώρισε τις… 82 από τις 86 συζύγους του για να μην τιμωρηθεί με βάση τον ισλαμικό νόμο.

Ο ιστότοπος Sugar Daily έχει συγκεντρώσει διάφορες αξιοπερίεργες αιτίες διαζυγίου, με βάση τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί στα δικαστήρια τα τελευταία χρόνια. Σε μια περίπτωση, μια γυναίκα από το Λάγος χώρισε τον σύζυγό της επειδή ο τελευταίος όταν μεθούσε μπέρδευε την τουαλέτα με τις κατσαρόλες της κουζίνας της…

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code