Νίκος Παππάς: Όποιος θέλει κανάλι θα πρέπει να πληρώσει το αντίτιμο

0
25

 

Μετά από 25 χρόνια θα μπει τάξη στο τηλεοπτικό τοπίο, τόνισε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, επισημαίνοντας ότι όποιος θέλει να εκπέμπει πρέπει να έχει νόμιμη άδεια.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο κόκκινο», τόνισε ότι η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών παραμένει μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Όσον αφορά το ΕΣΡ που είναι αρμόδιο για την έγκριση των αδειών ο κ. Παππάς είπε: «Νομίζω ότι είναι σε πολύ καλή τροχιά. Ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Νίκος Βούτσης, έχει εργαστεί άοκνα για να διαμορφωθούν οι όροι της συναίνεσης μέσα σε όλο το πολιτικό σύστημα. Είναι αρμοδιότητα της Βουλής η συγκρότηση του ΕΣΡ. Πιστεύω και ελπίζω ότι η Αξιωματική Αντιπολίτευση θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα συμβάλει ούτως ώστε αυτό το πράγμα να τελεσφορήσει πάρα πολύ σύντομα». Τόνισε όμως με νόημα ότι «σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική πλειοψηφία, θα χρησιμοποιήσει όλα τα απαραίτητα νομοθετικά εργαλεία ούτως ώστε αυτό το πράγμα να μην βαλτώσει και να πάμε γρήγορα στις διαδικασίες της διαγωνιστικής», προειδοποιώντας έτσι εμμέσως τα κόμματα της αντιπολίτευσης πως η κυβέρνηση έχει έτοιμο «Plan B» για να προχωρήσει στην αδειόδοτηση.

Ο υπουργός Επικρατείας υποστήριξε επίσης ότι «οι επιχειρηματίες των Μέσων Ενημέρωσης θα πρέπει να αντιληφθούν ότι όποιος θέλει να ασχοληθεί επιχειρηματικά με αυτόν τον κλάδο θα πρέπει να καταβάλει και τα αντίτιμα, να βάλει το χέρι στην τσέπη και να πληρώσει αυτά που πρέπει να πληρώσει. Αυτό νομίζω ότι έχει αρχίσει και γίνεται αντιληπτό στη μιντιακή και πολιτική Ιερουσαλήμ, ότι περνάμε σε μία καινούργια φάση και ότι ο καθένας και τα πολιτικά κόμματα αλλά και οι επιχειρηματίες, παλιοί ή καινούργιοι, έχουν αντιληφθεί ότι στο νέο τοπίο οι κανόνες θα εφαρμόζονται», υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι «η δική μας κυβέρνηση αυτές τις κινήσεις δεν τις κάνει για να επηρεάσει το περιεχόμενο των ειδήσεων. Επειδή ακούγεται μία κριτική ότι ασκούμε πιέσεις, ότι εκβιάζουμε, δεν είναι αυτή η φιλοδοξία μας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here