Νίκος Τόσκας: Και εγώ συνταξιούχος είμαι – Η απαγόρευση χημικών ισχύει από σήμερα (ΗΧΗΤΙΚΟ)

(Ξένη Δημοσίευση) O αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, μιλάει στην εκδήλωση βράβευσης του πληρώματος του πυροσβεστικού αεροσκάφους Canadair, που πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση στα Δερβενοχώρια και σε όσους συνέβαλαν στη διάσωση των πιλότων, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Παύλος Μπακογιάννης, την Τρίτη 5 Ιουλίου 2016. Αναμνηστικές πλακέτες για τη συμβολή τους στην επιχείρηση διάσωσης δόθηκαν, επίσης, στα πληρώματα των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων Erickson , τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις νερού στη φλεγόμενη περιοχή, όπου προσγειώθηκε το αεροσκάφος το πρωί της 26ης Ιουνίου 2016 και συνέβαλαν καθοριστικά στη διάσωση των πιλότων. Τιμήθηκαν ακόμη οι πυροσβέστες, που έσπευσαν πρώτοι στην περιοχή και μετέφεραν το πλήρωμα του αεροσκάφους σε ασφαλές σημείο. ΑΠΕ ΜΠΕ/ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ/STR

 

«Kαι εγώ συνταξιούχος είμαι, μην νομίζετε ότι δεν συμμεριζόμαστε τα προβλήματα αυτών των ανθρώπων»,τόνισε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του ο Νίκος Τόσκας σχετικά με την ρίψη χημικών στους συνταξιούχους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη μιλώντας στον realfm 97.8 τόνισε ότι: « ισχύει από αυτήν τη στιγμή η απαγόρευση χημικών».

Ακούστε αναλυτικά τι δήλωσε ο Νίκος Τόσκας

«Είμαι ξεκάθαρος, δεν έπρεπε να γίνει χρήση δακρυγόνων. Ήταν υπερβολική η χρήση αυτή, γίνεται μόνο σε ακραίες περιπτώσεις. Βέβαια, και με ώθηση να αντιμετωπίσουν αυτούς τους ανθρώπους δεν μπόρεσαν», σημείωσε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Ν. Κακλαμάνη ότι όποιος αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη υποβάλλει και την παραίτησή του, ο αναπληρωτής υπ. Προστασίας του Πολίτη σημείωσε:

«Θα ήθελα να ρωτήσω τους υπουργούς των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ πόσα δακρυγόνα έπεφταν την εποχή τη δική τους, γιατί έχω μαζί μου τα στατιστικά στοιχεία, τα οποία μιλάνε για γύρω στα 400 φέτος και γύρω στις 4.000 την εποχή τη δική τους».

Παράλληλα πρόσθεσε: «Ούτε ένα δακρυγόνο δεν είναι καλό, γι’ αυτό και πήραμε την απόφαση να μη γίνει άλλη φορά χρήση δακρυγόνων απέναντι σε εργαζόμενους ή συνταξιούχους, με ό,τι κινδύνους αυτό περικλείει».

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code