Νομίζει ο Τσίπρας ότι μπορεί να σηκώσει το βάρος; Είναι ώρα για εθνικό μέτωπο

0
8

Ο πρωθυπουργός πιστεύει ότι μπορεί να βγάλει μόνος, με τους συνεργάτες του, τη χώρα από τη σημερινό αδιέξοδο. Όλες οι κινήσεις του -και όσες παραλείπει- σε αυτό κατατείνουν.

Έτσι, επιτρέπει στον υπουργό του των Οικονομικών να δηλώνει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να παρουσιάσει καμία νέα πρόταση στο Eurogroup, μεθαύριο Πέμπτη, διότι δεν είναι το κατάλληλο φόρουμ -όπως είπε.

Έτσι, μιλά στους βουλευτές του και «μπετονάρει» το μέτωπο, που θεωρεί ότι ήδη έχουν γίνει πολλές παραχωρήσεις απέναντι στους δανειστές και δεν θα πρέπει να γίνει καμία νέα κίνηση.

Έτσι, ενημερώνει τους αρχηγούς του Ποταμιού και του Ποταμιού, αλλά όχι της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αντίθετα, συναντά την επικεφαλής της εσωκομματικής του αντιπολίτευσης. Το επιχείρημα είναι ότι αυτοί οι τρεις το ζήτησαν, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς όχι.

Τι σημαίνουν όλα αυτά;

Κατά τον Αλέξη Τσίπρα ότι τώρα αρχίζει η πραγματική διαπραγμάτευση, ότι τώρα είναι η ώρα να σταματήσει η Ευρώπη να πυροβολεί τα πόδια της.

Συνεπώς, ο ίδιος με τον Σύριζα και τους ΑΝΕΛ θα πάει τις διαβουλεύσεις έως το τέλος και ή που θα πετύχει μια βιώσιμη λύση ή που δεν θα έχει κανένα νόημα η διαιώνιση του προβλήματος.

Και όλοι οι Έλληνες ευχόμαστε ειλικρινά να πετύχει τη βιώσιμη λύση, η οποία δε θα μεταθέτει ξανά στους ασθενέστερους τα βάρη, και θα επιλύει οριστικά το ζήτημα του χρέους.

Αν, όμως, τα πράγματα δεν πάνε κατ΄ευχήν; Μπορεί ο πρωθυπουργός και η κοινοβουλευτική του πλειοψηφία να σηκώσουν το βάρος μιας πιθανής χρεοκοπίας; Τέτοια εντολή από την κάλπη της 25ης Ιανουαρίου δεν έχουν.

Γιατί, λοιπόν, δεν επιχειρεί να δημιουργήσει εθνικό μέτωπο, παίρνοντας την πρωτοβουλία για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών; Ο ίδιος είναι ο πρωθυπουργός και έχει την ευθύνη όλων των κινήσεων.

Νομίζω ότι οι ώρες είναι κρίσιμες και οι κίνδυνοι υπερβαίνουν ένα πρόσωπο, ένα κόμμα, και μια πλειοψηφία στη Βουλή. Είναι η στιγμή να σφυρηλατηθεί εθνικό μέτωπο.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here