Νομοτεχνικές βελτιώσεις από τον Παρασκευόπουλο στην τροπολογία

0
5

 

Μετά τις θυελλώδεις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος κατέθεσε νομοθετικές ρυθμίσεις στη Βουλή σύμφωνα με την οποία μπλοκάρεται η άρση του αξιοποίνου που επέφερε η χθεσινή δημοσίευση της τροπολογίας σε ΦΕΚ που είχε ψηφιστεί στο πολυνομοσχέδιο.

Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής επί της επίμαχης τροπολογίας, ο κ. Παρασκευόπουλος κατέθεσε νομοτεχνικές βελτιώσεις που ορίζουν ότι οι παραβάτες της σημερινής τροπολογίας δεν μπορούν να κάνουν χρήση ενδιάμεσης χρονικά ευνοϊκότερης ρύθμισης, που όπως είπε σημαίνει πρακτικά ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί γι’ αυτούς η προσφάτως ψηφισθείσα σχετική διάταξη του πολυνομοσχεδίου και συνεπώς να τους παρασχεθεί ασυλία.

Μάλιστα, χαρακτήρισε σοβαρές τις νομικές ενστάσεις και παρατηρήσεις που εκφράστηκαν από κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της αντιπολίτευσης ενώ αντέκρουσε τις αιτιάσεις τους περί προσπάθειας αμνήστευσης και απαλλαγής ορισμένων πολιτικών προσώπων, τονίζοντας ότι καμία τέτοια πρόθεση και από κανένα δεν υπήρξε στην κυβέρνηση.

Παράλληλα, ο κ. Παρασκευόπουλος, αποδεχόμενος σχετική πρόταση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδου, κατέθεσε ρύθμιση που ξεκαθαρίζει ότι η προθεσμία των εξήντα ημερών για μεταφορά περιουσιακών στοιχείων δεν αίρει το αξιόποινο παλαιότερων παραβάσεων και διευκολύνει μόνο να προσαρμοστούν όσοι εμπίπτουν για πρώτη φορά στο αξιόποινο μετά την ψήφιση του νόμου.

Συγκεκριμένα, στις νομοτεχνικές βελτιώσεις που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης ορίζεται ότι:

-Η μεταβίβαση των μετοχών σε εξωχώριες εταιρείες εντός 60 ημερών (που επιβάλλεται από την τροπολογία) δεν αίρει το αξιόποινο για συμμετοχή σε εξωχώριες εταιρείες.

-Δεν θα εφαρμόζεται η διάταξη του άρθρου 2 του Ποινικού Κώδικα που αναφέρει ότι αν υπάρχει ευνοϊκότερη ρύθμιση ανάμεσα στην τέλεση μίας πράξης και τη διεξαγωγή της δίκης, εφαρμόζεται η ευνοϊκότερη διάταξη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here