Νοβότνι: Την Τετάρτη συνεδριάζει η ΕΚΤ για την Ελλάδα

0
2
European Central Bank (ECB) Governing Council member Ewald Nowotny of Austria addresses a news conference in Vienna, June 8, 2012. ECB has the ability to cut interest rates and provide ultra-cheap liquidity if the situation in the euro zone continues to worsen, Nowotny said on Friday. REUTERS/Heinz-Peter Bader (AUSTRIA - Tags: BUSINESS)

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να αποφασίσει αν θα αυξήσει την έκτακτη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες, όπως δήλωσε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ερωτηθείς για το εάν η έκτακτη ρευστότητα του μηχανισμού ELA θα αυξηθεί πριν από το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής, ο κ. Νοβότνι δήλωσε: «Την Τετάρτη, θα έχουμε άλλη μια συνάντηση του συμβουλίου της ΕΚΤ , που είναι στην ατζέντα. Δεν θέλω να το προκαταλάβω. Τώρα η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο».

Κληθείς να απαντήσει για το δημοψήφισμα την Κυριακή ανέφερε: «Υποθέτω ότι η πλειονότητα των Ελλήνων θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, άρα μπορώ να φανταστώ ότι αυτή είναι μια βάση για νέες διαπραγματεύσεις (αλλά) εδώ υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ