Νοβότνι: Την Τετάρτη συνεδριάζει η ΕΚΤ για την Ελλάδα

0
6
European Central Bank (ECB) Governing Council member Ewald Nowotny of Austria addresses a news conference in Vienna, June 8, 2012. ECB has the ability to cut interest rates and provide ultra-cheap liquidity if the situation in the euro zone continues to worsen, Nowotny said on Friday. REUTERS/Heinz-Peter Bader (AUSTRIA - Tags: BUSINESS)

Την Τετάρτη θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για να αποφασίσει αν θα αυξήσει την έκτακτη χρηματοδότηση προς τις ελληνικές τράπεζες, όπως δήλωσε ο Έβαλντ Νοβότνι, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ.

Ερωτηθείς για το εάν η έκτακτη ρευστότητα του μηχανισμού ELA θα αυξηθεί πριν από το δημοψήφισμα της επόμενης Κυριακής, ο κ. Νοβότνι δήλωσε: «Την Τετάρτη, θα έχουμε άλλη μια συνάντηση του συμβουλίου της ΕΚΤ , που είναι στην ατζέντα. Δεν θέλω να το προκαταλάβω. Τώρα η μπάλα είναι στο ελληνικό γήπεδο».

Κληθείς να απαντήσει για το δημοψήφισμα την Κυριακή ανέφερε: «Υποθέτω ότι η πλειονότητα των Ελλήνων θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη, άρα μπορώ να φανταστώ ότι αυτή είναι μια βάση για νέες διαπραγματεύσεις (αλλά) εδώ υπάρχουν πολλές αβεβαιότητες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here