Νούλαντ: Οι ΗΠΑ εταίρος της Ελλάδας στις διαβουλεύσεις για το χρέος

0
7
ÓÕÍÁÍÔÇÓÇ ÔÏÕ ÕÐÅÎ Í. ÊÏÔÆÉÁ ÌÅ ÔÇÍ ÂÏÇÈÏ ÕÐÅÎ ÃÉÁ ÅÕÑÙÐÁÉÊÅÓ ÊÁÉ ÅÕÑÁÓÉÁÔÉÊÅÓ ÕÐÏÈÅÓÅÉÓ VIKTORIA . NOULAD--×ÑÇÓÔÏÓ ÌÐÏÍÇÓ//EUROKINISSI

 

  Την στήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για εφαρμογή του προγράμματος μεταρρυθμίσεων και βελτίωση του επιχειρηματικού και επενδυτικού περιβάλλοντος, εξέφρασε η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ και αρμόδια επί Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών υποθέσεων Βικτόρια Νούλαντ μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά.

Η κ. Νούλαντ ανέφερε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλό δρόμο, επικροτώντας την ψήφιση του πακέτου των μέτρων που πέρασαν ήδη από τη Βουλή, ενώ επεσήμανε ότι υπάρχει ακόμη αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει σε αυτό τον τομέα.

Σημείωσε δε ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι υπάρχει ισχυρή δέσμευση από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διαβουλεύσεις για το χρέος, ενώ ότι με την ελληνική πλευρά «σε αυτή τη διαδικασία θα συνεχίσουμε να είμαστε ισχυρός εταίρος».

Όπως ενημέρωσε τους δημοσιογράφους, με τον κ. Κοτζιά συζητήθηκε το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, αναφέροντας ότι οι ΗΠΑ έχουν εντυπωσιαστεί από την ελληνική γενναιοδωρία και το άνοιγμα της ελληνικής κοινωνίας. «Είναι προφανώς μία δύσκολη πρόκληση, η οποία έχει την αμερικανική στήριξη τόσο όσον αφορά την Ελλάδα, όσο και την Ευρώπη για την αντιμετώπισή του».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here