Ντράγκι στην Bild: Η Ελλάδα προσηλωμένη στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων

0
5

 

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι δήλωσε πως «η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις και είναι προσηλωμένη στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων» και τόνισε ότι οι δυσκολίες της χώρας έχουν μικρή σχέση με το νόμισμα και πως οι μεταρρυθίσεις θα ήταν ούτως ή άλλως αναγκαίες.

«Ξεκάθαρα, η περασμένη χρονιά ήταν ένα οικονομικό πισωγύρισμα για την Ελλάδα. Τώρα όλοι αντιλαμβάνονται ότι η χώρα και οι πολίτες της χρειάζονται πάνω από όλα ανάπτυξη. Η Ελλάδα έχει εφαρμόσει πολλές μεταρρυθμίσεις τους τελευταίους μήνες και είναι προσηλωμένη στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων» ανέφερε ο κ. Ντράγκι.

Σε ερώτηση έαν το πρόβλημα για τη χώρα ήταν το κοινό νόμισμα, επεσήμανε: «Οι προκλήσεις της Ελλάδας έχουν μικρή σχέση με το ευρώ. Θα χρειαζόταν ούτως ή άλλως να εφαρμόσει μεταρρυθμίσεις. Στην Ευρωζώνη, η Ελλάδα μπορεί να το πετύχει με τη στήριξη των εταίρων της: Το ποιος ανήκει στο ευρώ και ποιος όχι δεν είναι θέμα της ΕΚΤ να το αποφασίσει. Είναι ζήτημα των κρατών-μελών».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here