Νταβούτογλου: Στείλαμε χερσαίες δυνάμεις σε Ιράκ και Συρία

0
2

 

Η Τουρκία έχει στείλει χερσαίες δυνάμεις εντός του εδάφους του Ιράκ και της Συρίας αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου. Μάλιστα, έκανε λόγο για «μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση με άρματα και ειδικές δυνάμεις», χωρίς παρ’ όλα αυτά να αποκαλύψει λεπτομέρειες για τον αριθμό των στρατιωτών και τις θέσεις που χτύπησαν.
Η αποκάλυψη του Τούρκου Πρωθυπουργού, έρχεται λίγο καιρό μετά τις έντονες αντιδράσεις της Βραγδάτης, η οποία πρόσφατα είχε κατηγορήσει την Άγκυρα για εισβολή, καθώς δεν είχε δώσει άδεια για την παρουσία τούρκων στρατιωτών στην περιοχή της Μοσούλης. Μάλιστα η κυβέρνηση του Ιράκ είχε απειλήσει ακόμη και με στρατιωτική επέμβαση την Τουρκία, η οποία απέσυρε μεγάλο μέρος των δυνάμεών της.

Ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι σχεδόν 200 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους (ISIS) και του ISIL έπεσαν νεκροί, μόνο τις τελευταίες 48 ώρες, ως αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, εξαιτίας της οποίας δέκα γερμανοί τουρίστες έχασαν τη ζωή τους. Τόνισε ακόμη πως Τουρκία είναι έτοιμη να πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές κατά στόχων του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία, αν αυτό κριθεί απαραίτητο. «Κάθε επίθεση που στοχεύει επισκέπτες της Τουρκίας, θα τιμωρείται» είπε με έμφαση ο Νταβούτογλου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here