Ντάισελμπλουμ κατά Τόμσεν

0
8

 

Την παρέμβαση του πρόεδρου του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ προκάλεσε το άρθρο του εκπροσώπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Πολ Τόμσεν προσωπικό του blog σχετικά με την Ελλάδα.

Ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών μιλώντας στο «Βήμα της Κυριακής» εμφανίστηκε ενοχλημένος από την τακτική του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) λέγοντας ότι «όταν βρίσκεσαι στη μέση μιας διαπραγμάτευσης στην οποία γίνονται προσπάθειες από όλες τις πλευρές να καθοριστεί το ύψος των μέτρων που απαιτούνται από την Ελλάδα, δεν κρίνω σωστή τη δημοσιοποίηση εκτιμήσεων σε προσωπικό blog».

Ο πρόεδρος του Eurogroup ωστόσο απέφυγε να εκτιμήσει το ύψος των δημοσιονομικών κενών λέγοντας ότι «αναμένω τις διαπιστώσεις των δανειστών που πρέπει να γίνουν στην Αθήνα».

Μιλώντας για το ασφαλιστικό δήλωσε πως «η κυβέρνηση έχει καταθέσει μια σοβαρή πρόταση η οποία φαίνεται να είναι βιώσιμη μακροπρόθεσμα, όμως τα επόμενα τρία χρόνια, μεταξύ 2016 – 2018 υπάρχουν δημοσιονομικά κενά, καθώς οι συνταξιοδοτικές δαπάνες πρέπει να συνεχίσουν να καλύπτονται από τον προϋπολογισμό».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here