Ντάισελμπλουμ: Εφαρμόστε πλήρως το πρόγραμμα – Το 2018 η συζήτηση για χρέος και πλεονάσματα

0
5

 

  Μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει πλήρως το πρόγραμμα έστειλε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος σημείωσε πως η συζήτηση για τους στόχους των πλεονασμάτων θα γίνει το 2018.

Μιλώντας σε ομάδα Ελλήνων δημοσιογράφων στη Χάγη, ο πρόεδρος του Eurogroup επεσήμανε πως «η Ελλάδα είναι η πιο προστατευμένη χώρα της Ευρώπης από ενδεχόμενες επιπτώσεις του Brexit λόγω της κάλυψής της από τα ευρωπαϊκά χρήματα και το ευρωπαϊκό πρόγραμμα»

«Αυτό που χρειάζεται είναι πολιτική και οικονομική σταθερότητα. Πρέπει επίσης η ελληνική κυβέρνηση να εφαρμόσει το πρόγραμμα που συμφωνήσαμε απολύτως. Και εφόσον το πρόγραμμα τηρηθεί όπως έχει συμφωνηθεί, προς το τέλος του 2018 μπορούμε να επανέλθουμε στη συζήτηση και για το χρέος και για τα πλεονάσματα. Αν το πρόγραμμα δεν τηρηθεί θα προκληθεί νέα ζημιά για την ελληνική οικονομία», υπογράμμισε στη συνέχεια.

Σε αυτό το πλαίσιο διαβεβαίωσε πως έχει εποικοδομητική συνεργασία με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο και γενικότερα με τις ελληνικές αρχές.

Πάντως, όπως εκτίμησε, η πολιτική κατάσταση του 2015 έκανε μεγάλη ζημιά στη χώρα και περιέγραψε μία «πολύ πολύ κακή σχέση μεταξύ του Eurogroup και του Γ. Βαρουφάκη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here