Ντάισελμπλουμ: Έχουμε συμφωνήσει στο 95% των μέτρων

0
4

 

Έχουμε συμφωνήσει στο 95% του πακέτου των εμπροσθοβαρών μεταρρυθμιστικών μέτρων της Ελλάδας, δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ σε συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση.

Σύμφωνα με το capital.gr ο Ντάισελμπλουμ δήλωσε στο κανάλι RTLZ πως «το 95% του πακέτου των μέτρων πρέπει να ληφθούν ούτως ή άλλως, πρόκειται για έναν αριθμό μεγάλων μεταρρυθμιστικών μέτρων, μέτρων που θα βάλουν και πάλι σε τάξη τον προϋπολογισμό, όπως οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό, συγκλίνουμε στο 95%, νομίζω συμφωνούμε σε αυτό» και πρόσθεσε:

«Είπαμε επίσης ότι επειδή υπάρχει σε πολλά σημεία αβεβαιότητα και επειδή οι προβλέψεις του ΔΝΤ είναι πιο ‘γκρίζες’, πρέπει να έχουμε ένα προληπτικό πακέτο μέτρων πάνω στο οποίο εργάζονται αυτή τη στιγμή«. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διευκρίνισε πως δεν έχει επιτευχθεί συμφωνία για τα μέτρα αυτά.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Eurogroup, όταν ξεκαθαριστούν και οι δύο αυτές εκκρεμότητες, τότε μπορεί να ξεκινήσει η συζήτηση για το χρέος.

Η απόφαση για το αν θα συγκληθεί νέο Eurogroup για την Ελλάδα θα ληφθεί την Τετάρτη, διευκρίνισε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ. «Θα έχουμε πιθανότατα ένα νέο Eurogroup την Πέμπτη για να οριστικοποιήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε» κατέληξε.

Στο μεταξύ νωρίτερα ο εκπρόσωπος της ΕΕ Μαργαρίτης Σχοινάς μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες τονίζοντας πως: «Δεν είναι στο χέρι της Επιτροπής να συγκαλέσει Eurogroup. Είναι απόφαση του προέδρου του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος θα πρέπει να λάβει αυτή την απόφαση με βάση τις συζητήσεις μεταξύ των Θεσμών και των ελληνικών αρχών που λαμβάνουν χώρα αυτό το διάστημα στην Αθήνα» κατέληξε ο εκπρόσωπος της ΕΕ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here