Ντάισελμπλουμ: Στις 24 Μαΐου η συζήτηση για το χρέος

0
2

 

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ,ενημερώνοντας τους εκπροσώπους του Τύπου στις Βρυξέλλες λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης έκανε λόγο για μια πρώτη συζήτηση «για το πως θα γίνει, το αν χρειάζεται, το πότε χρειάζεται».

Ο πρόεδρος του Εurogroup έδωσε έμφαση στην ενημέρωση που θα γίνει στους υπουργούς από την τρόικα και το EWG σε σχέση με τη νέα βελτιωμένη πρόταση για τη λήψη των εφεδρικών μέτρων για την επίτευξη των στόχων του ελληνικού προγράμματος.

Ανέφερε ότι, οι θεσμοί την έλαβαν από τον κ. Τσακαλώτο χθες και σήμερα θα αναλύσουν στους υπουργούς την αποτελεσματικότητά της. «Δεν αναμένω τελική απόφαση σήμερα«, τόνισε.

Σε σχέση με τη δόση ανέφερε ότι και αυτή και το χρέος είναι θέματα που θα κλείσουν «την επόμενη εβδομάδα ή εβδομάδες«.

Στο μεταξύ σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών της Φιλανδίας Αλεξάντερ Στουμπ, δεν θα πρέπει να περιμένουμε θαύματα. «Να προσέχουμε τις προσδοκίες μας», τόνισε ο υπουργός, «πρώτα θα ολοκληρώσει η Ελλάδα την πρώτη αξιολόγηση, μετά θα συμφωνήσουμε για τα εφεδρικά μέτρα και μετά θα έχουμε μια συζήτηση επί της αρχής για το χρέος, ως προς την ωρίμανση, τα επιτόκια και το χρονοδιάγραμμα».

«Έχουμε μια ξεκάθαρη σειρά, πρώτα έρχεται η αξιολόγηση, μετά να δούμε τι έχει νομοθετηθεί, μετά η δόση», σημείωσε.

Εξήγησε δε ότι το κόστος εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους είναι μικρό, πως οι διαφωνίες με το ΔΝΤ θα αμβλυνθούν και αναφερόμενος στην επιστολή Λαγκάρντ προς του υπουργούς, σημείωσε ότι «έτσι γίνεται, είμαι εδώ 20 χρόνια, αρχίζεις από κάπου και φτάνεις κάπου».

Σε σχέση με τα εφεδρικά μέτρα, τόνισε πως οι υπουργοί θα ενημερωθούν και μετά θα εξετάσουν τι είναι πιθανό με βάση την ελληνική νομοθεσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here