Νταβούτογλου: Αδιαμφισβήτητος νικητής των εκλογών το ΑΚP

0
7

«Νικητής των εκλογών είναι το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης» δήλωσε o πρωθυπουργός της Τουρκίας,  Αχμέτ Νταβούτογλου,  απευθυνόμενος σε οπαδούς που είχαν συγκεντρωθεί στα κεντρικά γραφεία του κόμματος.

«Πρώτο κόμμα είναι το κόμμα μας» είπε ο Νταβούτογλου και τόνισε: «Το κόμμα μας έγραψε σήμερα (Κυριακή) ένα έπος». Σύμφωνα με τον ηγέτη του ΚΔΑ το κόμμα του «εξακολουθεί να είναι η ραχοκοκαλιά και η εγγύηση του μέλλοντος της Τουρκίας».

«Θα κάνουμε τις εκτιμήσεις μας, αλλά θα προβούμε μετά από διαβουλεύσεις στα αναγκαία βήματα», πρόσθεσε ο Νταβούτογλου, απέφυγε ωστόσο να αναφέρει συγκεκριμένα μέτρα και έκανε λόγο για «μια νέα αρχή».

Το ζητούμενο είναι η διαδικασία των εντολών σχηματισμού κυβέρνησης που θα δώσει σήμερα ο πρόεδρος της Τουρκίας,  Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το ισλαμοσυντηρητικό κόμμα του Ερντογάν νίκησε στις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, ωστόσο έχασε την αυτοδυναμία του στην Εθνοσυνέλευση την οποία διατηρούσε εδώ και 13 χρόνια, όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα από την καταμέτρηση του 98% των ψηφοδελτίων.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here