Ντε Μεζιέρ: Όλες οι χώρες στο πλευρό της Ελλάδας για το προσφυγικό

0
3

 

«Όλες οι χώρες πρέπει να βοηθήσουν στο να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα» όσον αφορά το προσφυγικό, τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών Τόμας ντε Μεζιέρ σε συνάντηση που είχε με τον Ιταλό ομόλογό του Αντζελίνο Αλφάνο στο Ρίμινι, στη Βόρεια Ιταλία. Η Γερμανία, με την κίνησή της αυτή υπέρ της επανεγκατάστασης, πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός, «ελπίζει να προσφέρει ένα θετικό παράδειγμα και σε άλλες χώρες της Ένωσης».

«Από τον Σεπτέμβριο εκατοντάδες πρόσφυγες που βρίσκονται στη χώρα μας, κάθε μήνα θα μπορούν να επανεγκαθίστανται στη Γερμανία», δήλωσε από την πλευρά του ο Αντζελίνο Αλφάνο.

«Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό μήνυμα, διότι αφού η Γερμανία λέει “ναι” στις επανεγκαταστάσεις, θα μπορέσουν να το κάνουν και άλλες χώρες, οι οποίες μέχρι τώρα δεν έχουν σηκώσει το βάρος του Βερολίνου», πρόσθεσε ο Αλφάνο, μιλώντας στην εφημερίδα «La Repubblica».

«Θέλουμε να επαναπατρίσουμε τους παράτυπους μετανάστες και να υποδεχθούμε τους πρόσφυγες. Η υποδοχή αυτή, όμως, πρέπει να γίνει πραγματικότητα σε όλη την Ευρώπη, με γνώμονα την αρχή της ίσης κατανομής», τόνισε ο Ιταλός υπουργός.

Ο Αλφάνο υπογράμμισε ότι «η Ευρώπη πρέπει να συνεργασθεί με τις διάφορες αφρικανικές χώρες καταγωγής και διέλευσης, ώστε να περιορισθούν τα μεταναστευτικά ρεύματα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here