Νταϊσελμπλουμ: Δεν απέχουμε πολύ από την επίτευξη συμφωνίας

0
9

«Δεν απέχουμε πολύ από την επίτευξη συμφωνίας», δήλωσε από τη Χάγη, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό RTL, ο Ολλανδός υπουργός Οικονομικών και πρόεδρος του Eurogroup,  Γερούν Νταϊσελμπλούμ.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας σημείωσε παράλληλα ότι ορισμένοι στην Ευρώπη είναι υπερβολικά αισιόδοξοι για τις συνέπειες που θα είχε μια έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ.

Αναφερόμενος στις ελληνικές προτάσεις υποστήριξε ότι δεν υπάρχει ακριβής πρόταση, αλλά ένα ευρύ πακέτο που αφορά τον προϋπολογισμό, τη δημόσια διοίκηση, τις συντάξεις και την αγορά εργασίας.

Στην ερώτηση για το εάν προτίθεται η ευρωπαϊκή πλευρά, να κάνει ένα είδος συμβιβασμού, ώστε να υπάρξει συμφωνία, μίλησε για «παρεξήγηση», ότι πρέπει οι δύο πλευρές να συναντηθούνε στη μέση. Κατά τον Ολλανδό αξιωματούχο, το συνολικό πακέτο του προϋπολογισμού πρέπει να είναι ορθό, όπως είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι ο κ. Νταϊσελμπλουμ, θα συμμετέχει στις συνομιλίες που θα έχει σήμερα στις Βρυξέλλες ο Αλέξης Τσίπρας, όπως ανέφερε στο Reuters πηγή από την Ευρωζώνη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here