Ντομπρόβσκις για ΕΣΠΑ: Αλλαγές στους κανόνες μόνο με μεταρρυθμίσεις

0
7

Αλλαγές στους κανόνες για την παροχή ευρωπαϊκών πόρων στα ελληνικά αναπτυξιακά έργα θα γίνουν μόνο μέσω της εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων από την Αθήνα διαμήνυσε μέσω του Τwitter o αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

«Μια πρόταση για τη διευκόλυνση της ροής των πόρων της ΕΕ θα πρέπει να εξεταστεί σε ένα ευρύτερο πλαίσιο της διαδικασίας μεταρρυθμίσεων που έχει αναληφθεί από την Ελλάδα. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ψηφίσει αύριο (Τρίτη)» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Να υπενθυμιστεί πως την Τρίτη αναμένεται το πράσινο φως από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την εφαρμογή των μέτρων ειδικής μεταχείρισης για την Ελλάδα ως προς το ποσοστό συγχρηματοδότησης του ΕΣΠΑ 2007-2013 αλλά και για την αυξημένη προκαταβολή του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020. Μετά τη συνάντηση του υπουργού Οικονομίας Γιώργου Σταθάκη με την Επίτροπο περιφερειακής Ανάπτυξης Κορίνα Κρέτσου, ανακοινώθηκε και ο διπλασιασμός της προχρηματοδότησης του νέου ΕΣΠΑ από 7% σε 14%.

Η χώρα μας αναμένεται να εκταμιεύσει πρόωρα το 5% των πληρωμών της ΕΕ που εκκρεμούν από το παλιό ΕΣΠΑ (2007-2013), κάτι το οποίο εξοικονομεί αυτόματα 2 δισ.ευρώ από τον προϋπολογισμό.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here