Ντοπαρισμένοι βρέθηκαν 31 αθλητές για τους Ολυμπιακούς του Ρίο

olympiakoi-rio

 

Αντιμέτωποι με αγωνιστικό αποκλεισμό από τους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο είναι 31 αθλητές για δείγματα ντόπινγκ από το Πεκίνο το 2008 που επανεξετάστηκαν και βρέθηκαν θετικά σε απαγορευμένες ουσίες.

Όπως ανακοίνωσε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, μετά την επανεξέταση 454 δειγμάτων από τη διοργάνωση στην Κίνα, υπήρξαν 31 θετικά δείγματα, αθλητών που είναι πλέον αντιμέτωποι με ποινή αποκλεισμού από τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση. Αυτοί οι αθλητές είναι από έξι διαφορετικά αθλήματα.

Μάλιστα η ΔΟΕ αναμένει επανεξετάσεις δειγμάτων και από τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου.

Η ανακοίνωση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής αναφέρει: «Η ΔΟΕ επανεξέτασε 454 δείγματα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου. Πρόκειται για διαδικασία που γίνεται σε συνεργασία με την Παγκόσμια Ομοσπονδία Αντιντόπινγκ (WADA). 31 αθλητές, από 6 αθλήματα αναμένεται να αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Το Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΔΟΕ, συμφώνησε να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να ενημερωθούν οι 12 Ολυμπιακές Επιτροπές των χωρών από τις οποίες κατάγονται οι αθλητές. Όλοι όσοι παραβιάζουν τους κανόνες του αντιντόπινγκ θα αποκλειστούν από τους Ολυμπιακούς του Ρίο».

 

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*

code