Ντόρα Μπακογιάννη: Ντρέπομαι για λογαριασμό του Κοτζιά

0
14

 

 «Είναι αδιανόητα πράγματα αυτά που συμβαίνουν στο ΥΠΕΞ» δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη, με αφορμή την εξωτερική πολιτική του Νίκου Κοτζιά.

Μιλώντας στον Real FM η συντονίστρια Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας και πρώην ΥΠΕΞ, αναφερόμενη στην πρόκληση της Τουρκίας με την Αγιά Σοφιά και στα Τίρανα με το θέμα των Τσάμηδων, τόνισε πως «Στην εξωτερική πολιτική, ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά μια χώρα, είναι βασικός. Δεν χρειάζεται να είσαι μεγάλος ειδικός για να αντιληφθείς ότι εδώ πάμε για μια κορύφωση προκλήσεων από την Τουρκία και μία αλλαγή στην πολιτική«.

Και σημείωσε:

«Βρισκόμαστε μπροστά στην πρωτοφανή διαδικασία το υπουργείο Εξωτερικών να μην έχει εκπρόσωπο, διότι παραιτήθηκε και να έχει κύκλους. Οι κύκλοι αυτοί, παραμονή της επισκέψεως βγάζουν μία σωστή ανακοίνωση. Την είδα κι εγώ, με ενόχλησε ότι ήταν κύκλοι, αλλά το περιεχόμενο ήταν σωστό. Και πάει ο κ. Κοτζιάς επίσκεψη στην Αλβανία και παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Αλβανίας κάνει την εξής εκπληκτική δήλωση: “ευχαριστώ πάρα πολύ τον συνάδελφό μου διότι διευκρίνισε με τον τρόπο του ότι εγώ δεν έχω κάνει τέτοιες δηλώσεις» .

«Ακόμα και με την καλή τους ερμηνεία, είναι μία άποψη που υπογράφεται κύκλοι του υπουργείου Εξωτερικών”. Εγώ πρέπει να σας πω ότι εξοργίστηκα. Λέω δεν είναι δυνατόν, διότι το μήνυμα όπως και στη ζωή και στις διαπροσωπικές σχέσεις και στην εξωτερική πολιτική είναι ένα μήνυμα “ή είσαι αδύναμος ή είσαι σταθερός”. Εγώ δεν λέω ότι η Ελλάδα είναι καμία υπερδύναμη, αλλά είναι σταθερή. Θα όφειλε να είναι σταθερή».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here