Ντράγκι: Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη

0
5

 

Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι πολύ καλύτερη, η ελληνική κυβέρνηση έχει κάνει σημαντική πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις και τη δημοσιονομική προσαρμογή, δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, από το Νταβός, τονίζοντας όμως πως το ελληνικό συνταξιοδοτικό σύστημα πρέπει να είναι βιώσιμο.

Ο επικεφαλής της ΕΚΤ δήλωσε επίσης αισιόδοξος ότι θα βρεθεί συμφωνία ώστε να ολοκληρωθεί γρήγορα και με επιτυχία η πρώτη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, όπως μεταδίδει το Reuters.

Παράλληλα, σχολίασε πως υπάρχει ένα υψηλό επίπεδο μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Ελλάδα και πρέπει να υπάρξουν αλλαγές στη χρηματοοοικονμική νομοθεσία.

Σε ότι αφορά το προσφυγικό, είπε πως αποτελεί πρόκληση αλλά και ευκαιρία για την Ευρώπη, όμως είναι πολύ νωρίς να πει κανείς το πόσο θα χρειαστεί για να μετατραπεί η πρόκληση σε ευκαιρία.

Οι διαφορετικές νομισματικές πολιτικές σε Ηνωμένες Πολιτείες και Ευρώπη αντανακλούν διαφορετικές καταστάσεις στις οικονομίες, τόνισε ο Μάριο Ντράγκι μιλώντας στο Νταβός. Όπως πρόσθεσε, παράγοντες που οδηγούν την ευρωπαϊκή ανάκαμψη είναι η νομισματική πολιτική, καθώς και οι τιμές του πετρελαίου και η ουδέτερη δημοσιονομική πολιτική.

ΟΜάριο Ντράγκι σχολίασε πως η Fed εκτέλεσε άψογα τη μεταστροφή προς τη σύσφιξη, συμπληρώνοντας ότι οι νομισματικές πολιτικές των δύο περιοχών θα βρίσκονται σε αποκλίνοντα μονοπάτια για κάποιο διάστημα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας εκτίμησε πως είναι νωρίς να μιλά κανείς για αλλαγή του αισθήματος το 2016. Όπως ανέφερε, υπάρχει μεγάλη ευαισθησία στους κινδύνους και θα δούμε την ανάκαμψη να συνεχίζεται σε μέτριους ρυθμούς.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here