Ντράγκι: Ναι στην ελάφρυνση χρέους και στο ΔΝΤ

0
3

 

 Ναι στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους αλλά και στο ΔΝΤ… παρά τα λάθη του, απάντησε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι σε σχετική ερώτηση του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου, με αφορμή την πρόσφατη, εκ νέου αναγνώριση από το Ταμείο των λαθών του στο ελληνικό πρόγραμμα.

Ο κ. Ντράγκι σημειώνει πως «υπάρχουν σοβαρές ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του δημόσιου χρέους στην Ελλάδα» καθώς και ότι υπάρχει προθυμία των ηγετών «να εξετάσουν, αν είναι απαραίτητο, και επιπλέον μέτρα βελτίωσης της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους», προσθέτοντας όμως ότι αυτό «μπορεί να γίνει μετά την πρώτη αξιολόγηση».

Ο Πρόεδρος της ΕΚΤ, αποφεύγοντας να πάρει θέση για τα λάθη του ΔΝΤ, προσθέτει πως «αν και η ΕΚΤ δε μπορεί να μιλάει εκ μέρους άλλων θεσμών, θεωρεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ ως άκρως επιθυμητή, δεδομένης της εμπειρίας που έχει στο σχεδιασμό και παρακολούθηση προγραμμάτων βοήθειας».

Ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ με την ερώτησή του, είχε ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να λάβει θέση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους καθώς επίσης αν θεωρεί τη συμμετοχή του ΔΝΤ απαραίτητη, δεδομένων και των λαθών που το τελευταίο είχε παραδεχθεί στο παρελθόν πως είχε κάνει.

Σχολιάζοντας την απάντηση, ο Στέλιος Κούλογλου δήλωσε: «Κρατώ τα θετικά στοιχεία στην απάντηση του κ. Ντράγκι, στο γεγονός πως πρέπει να παρθούν αποφάσεις για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Με δεδομένο όμως ότι αυτές οι αποφάσεις έχουν παρθεί ήδη εδώ και 9 μήνες και η ελληνική κυβέρνηση εκπληρώνει τις δικές της δεσμεύσεις, θα πρέπει και αυτές του κουαρτέτου να μετουσιωθούν σε πράξεις».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here