Ντράγκι: «Όχι» στο κούρεμα καταθέσεων των Ελλήνων

0
3
AppleMark

Κατά ενός ενδεχόμενου «κουρέματος» των καταθέσεων τάχθηκε ο Μάριο Ντράγκι σε κλειστό, ανεπίσημο δείπνο παρουσία των κεντρικών τραπεζιτών όλων των χωρών της Ευρωζώνης.

«Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να γίνει κούρεμα στις καταθέσεις των Ελλήνων. Αποκλείω το bail in είτε για ποσά μικρότερα από 100.000 ευρώ είτε για μεγαλύτερα» ήταν σύμφωνα με την Ημερησία η εισήγηση του Ιταλού τραπεζίτη.

Η απόφαση φέρεται να ελήφθη σχεδόν ομόφωνα από τους κεντρικούς τραπεζίτες.

Δεν έλειψαν, ωστόσο, και οι φωνές εκείνων που απαίτησαν bail in σε περίπτωση που τα κεφάλαια για τις ελληνικές τράπεζες προσέγγιζαν ή ξεπερνούσαν τα 25 δισ. ευρώ που έχουν προβλεθεί με τη συμφωνία της 12ης Ιουλίου.

«Δεν είναι δυνατόν να κουρέψουμε τα χρήματα των Ελλήνων που επέλεξαν να κρατήσουν τα χρήματά τους στις ελληνικές τράπεζες στηρίζοντας την οικονομία και το σύστημα. Πρόκειται για πράξη άκρως πατριωτική που δεν πρέπει να τιμωρηθεί με μια κίνηση που θα έδειχνε αναλγησία» φέρεται να ήταν η απάντηση του ευρωπαίου κεντρικού τραπεζίτη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το απόρρητο σχέδιο της ΕΚΤ προβλέπει, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών χωρίς να χάσουν μέρος των καταθέσεών τους όσοι πολίτες δεν έβγαλαν τα χρήματά τους απο τις τράπεζες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here