Ντράγκι: Πολύ καλύτερη η κατάσταση στην Ελλάδα από ό,τι ένα χρόνο πριν

0
4

 

Η κατάσταση στην Ελλάδα θα συνεχίσει να σταθεροποιείται, επισήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Καθοριστικής σημασίας θα είναι, όπως υποστήριξε, η νέα νομοθεσία για τα κόκκινα δάνεια, καθώς θα επιτρέψει στις τράπεζες την καλύτερη διαχείριση τους. Με τη σταδιακή αποκατάσταση της εμπιστοσύνης τα capital control θα μπορέσουν να χαλαρώσουν, είπε. Σε κάθε περίπτωση η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με ένα χρόνο πριν, επισήμανε.

Παράλληλα, εξέφρασε την ανησυχία του για τα «υψηλά επίπεδα αβεβαιότητας» σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του.

«Η ευρωπαϊκή οικονομία αποκτά momentum, αλλά η αβεβαιότητα είναι υψηλή και οι προοπτικές του πληθωρισμού παραμένουν υποτονικές» εξήγησε αναλυτικά και επανέλαβε τη δέσμευση της ΕΚΤ να δράσει εκ νέου, εφόσον κριθεί αναγκαίο.

«Η αβεβαιότητα και οι καθοδικοί κίνδυνοι είναι σημαντική, λόγω της εύθραυστης κατάστασης της παγκόσμιας οικονομίας και των γεωπολιτικών εξελίξεων» είπε, ενώ παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η ΕΚΤ θα παρακολουθεί εκ του σύνεγγυς τις διακυμάνσεις του πληθωρισμού και κατέστησε σαφές ότι «δεν θα διστάσει να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, προκειμένου να επιτύχει τον στόχο της».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here