Ντράγκι σε Τσίπρα: Στηρίζουμε τις τράπεζες σας, όσο βρίσκεστε σε πρόγραμμα

0
11
24.04.2015. Informal Meeting of Ministers for Economic and Financial Affairs (ECOFIN) / Press conference (Eurogroup) Participating: Eurogroup president Jeroen Dijsselbloem, Commissioner for Economic and Financial Affairs, Taxation and Customs, Pierre Moscovici, President of the ECB, Mario Draghi and Managing Director of the European Stability Mechanism, Klaus Regling

 

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν εξασφαλισμένη ρευστότητα για όσο η χώρα παραμένει σε πρόγραμμα διεμήνυσε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στις Βρυξέλλες.

Την πληροφορία μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο αξιωματούχο της ελληνικής κυβέρνησης.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον κ. Ντράγκι έγινε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής και είχε διάρκεια 30 λεπτών, ενώ συμμετείχαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο Μπενουά Κερέ.
Όπως ανέφεραν κυβερνητικές πηγές, βασικό θέμα της συζήτησης ήταν η κατάσταση του τραπεζικού συστήματος και ειδικότερα οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών.

Ο κ. Ντράγκι είπε ότι από την πλευρά του θεωρεί δεδομένη τη διασφάλιση της σταθερότητας του τραπεζικού συστήματος, όσο η Ελλάδα βρίσκεται σε πρόγραμμα.
Ο κ. Ντράγκι επέμεινε με αρκετά επιτακτικό τρόπο ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία το συντομότερο, ώστε να επανέλθει η ομαλότητα και η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here