ΝΥ: Το πολυνομοσχέδιο είναι η πρώτη μεγάλη δοκιμασία για τον Τσίπρα

0
6

 

Την πρώτη σημαντική δοκιμασία της αναμένεται να περάσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα αρχής γενομένης από τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου τη Δευτέρα, αναφέρουν σε δημοσίευμά τους οι New York Times. 

Όπως επισημαίνουν, η ψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι καθοριστικής σημασίας από οικονομική, αλλά και πολιτική άποψη.

«Η νέα ελληνική κυβέρνηση και ο Αλέξης Τσίπρας θα αντιμετωπίσουν μια μεγάλη δοκιμασία αυτή την εβδομάδα με το μπαράζ των οικονομικών μεταρρυθμίσεων και των μέτρων λιτότητας που απαιτούν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας να περάσουν από τη Βουλή και να γίνουν νόμος του κράτους» αναφέρει χαρακτηριστικά .

Η εφημερίδα σημειώνει ότι το πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων που δεν είναι εύκολο να γίνουν δεκτά από τους πολιτικούς, αλλά και το λαό, καθώς περιλαμβάνουν την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και την επιβολή αυστηρότερων κριτηρίων για την προστασία των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

Από την άλλη, σημειώνει, η υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου είναι απαραίτητη συνθήκη για να ξεκλειδώσει η υπο-δόση των δύο δισεκατομμυρίων ευρώ που χρειάζεται η Ελλάδα και είναι μέρος του συνολικού πακέτου των 86 δισεκατομμυρίων ευρώ που συμφώνησε η ελληνική πλευρά με τους δανειστές της, τον προηγούμενο Αύγουστο,  έπειτα από αρκετούς μήνες ταραχωδών διαπραγματεύσεων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here