ΝΥΤ: Η ελληνική κρίση θα αλλάξει την Ευρώπη που γνωρίζαμε

epa04650053 The European Union flag waves in front of the Parthenon Temple on Acropolis Hill in central Athens, Greece, 06 March 2015. The eurozone economy showed signs of recovery in the last three months of 2014, with growth of 0.3 per cent compared to the previous quarter, the European Union's statistics office Eurostat said 06 March confirming preliminary estimates. Bailout recipients Cyprus and Greece saw their economies shrink by 0.7 per cent and 0.4 per cent respectively.  EPA/SIMELA PANTZARTZI

Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές για όλους επισημαίνει σε άρθρο του ο δημοσιογράφος των New York Times  Νιλ Ιρβάιν, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «η ελληνική κρίση δεν τελειώνει με τον πάταγο μιας έκρηξης, αλλά με ένα δημοψήφισμα».

Ο επιφανής αρθρογράφος υπογραμμίζει πως «οι ημέρες που απομένουν μέχρι το ελληνικό δημοψήφισμα αναμένεται να μετασχηματίσουν αυτό που χτίστηκε στην Ευρώπη τα τελευταία 60 χρόνια. Μόνο που κανείς δεν γνωρίζει τι είδους και σε ποια κατεύθυνση θα είναι αυτή η μετατροπή…».

Το ερώτημα που τίθεται με τη μορφή του «ΝΑΙ» ή του «ΌΧΙ», αναγκάζει τους Έλληνες να σκεφτούν τις δύο εκδοχές της απόφασής τους.

Για τον Ιρβάιν, το «ΝΑΙ» σημαίνει ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την εποχή της λιτότητας που έχει προκαλέσει τόσο πόνο στους πολίτες της τα τελευταία πέντε χρόνια, με αντάλλαγμα να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

Σχετικά Άρθρα


Αφήστε το σχόλιο σας

*