Ο αδερφός του Ομράν, Αλί, υπέκυψε στα τραύματα του από τον βομβαρδισμό στο Χαλέπι

0
27

 

Ο μικρός Ομράν από το Χαλέπι της Συρίας και η εικόνα του μέσα από το ασθενοφόρο με τα αίματα στο πρόσωπο, αμέσως μετά τη διάσωση του από τους βομβαρδισμούς, συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο.

Ωστόσο, ο αδελφός του ο Αλί δεν κατάφερε να μείνει ζωντανός, μετά την αεροπορική επιδρομή που «χτύπησε» στην αυλή του σπιτιού τους, το οποίο έγινε συντρίμμια.

Σύμφωνα με την

εφημερίδα Τelegraph, ο μόλις 10 ετών Αλί υπέκυψε, τελικά, στα τραύματά του, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πατέρας του, ο οποίος δεχόταν συλλυπητήρια στη γειτονιά τους.

Όπως έγραψε ένας Σύρος ακτιβιστής ο Kenan Rahmani, «ο 3χρονος Omran έγινε το παγκόσμιο σύμβολο των δεινών του Χαλεπίου, αλλά για τους περισσότερους είναι απλώς αυτό. Ένα σύμβολο. Ο Αλί όμως είναι η πραγματικότητα: Ότι κανένα παραμύθι στην Συρία δεν έχει χαρούμενο τέλος».

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκτιμάται ότι 142 παιδιά σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές στο Χαλέπι μόνο μέσα στον Αύγουστο. Επίσης εκτιμάται ότι περίπου 50.000 παιδιά έχουν σκοτωθεί τα τελευταία 5 χρόνια στη χώρα, αν και ακριβή νούμερα δεν μπορούν να υπάρξουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here