Ο Άδωνις, ο «τυχοδιώκτης» Τσίπρας και η «Ωραία Ελένη»

0
17

 

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, σε βάρος του Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια της ομιλίας του στο 1ο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Αποχώρησε από το Φόρουμ ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ενώ ο διοργανωτής του Φόρουμ Συμεών Τσομώκος σε ανακοίνωση του κράτησε σαφείς αποστάσεις από τους χαρακτηρισμούς αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν εκφράζουν το πνεύμα που διέπει τις αρχές του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Ήταν μια ατυχής στιγμή και απολογούμαι προσωπικά».

Αναλυτικότερα, ο Άδωνις Γεωργιάδης παρομοίασε τον Αλέξη Τσίπρα με την Ωραία Ελένη της Τροίας, ενώ χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως «τυχοδιώκτη».

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε στην ‘α αξιολόγηση λέγοντας χαρακτηριστικά πως αν η κυβέρνηση δεν κλείσει την αξιολόγηση μέχρι το Πάσχα των καθολικών, τότε θα επιστρέψει η κουβέντα για Grexit.
Ο ίδιος ανέφερε ότι τον Ιούνιο η Ελλάδα έχει να πληρώσει ομόλογα 9,5 δις. ευρώ, τα οποία όπως είπε δε θα έχει πού να τα βρει εάν δεν έχει κλείσει η αξιολόγηση. «Αν περάσει ο Μάιος τα μέτρα που θα πρέπει να πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ για να κλείσει η αξιολόγηση θα είναι αδύνατο να τα πάρει», είπε και πρόσθεσε: «Και αύριο μπορεί να κλείσει η αξιολόγηση αν η κυβέρνηση κάνει αυτά που πρέπει. Πρέπει να αποφασίσει να ακολουθήσει το πρόγραμμα και να πληρώσει και το κόστος. Όσο χάνει χρόνο ο κ. Τσίπρας, πλήττεται η πραγματική οικονομία και με πρωτοφανή ραγδαίο ρυθμό χάνει το πολιτικό του κεφάλαιο.

Αν η ΝΔ ψήφιζε το ταμείο αποκρατικοποιήσεων, όπως ανέφερε, με τον τρόπο που το κάνουνε, θα μας είχανε αποκλείσει από το κοινοβούλιο. «Άνθρωποι που έκαναν καριέρα με πορείες στον ΟΛΠ στο Ελληνικό στη Θεσσαλονίκη, τώρα ψηφίζουν υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ υπό τη μορφή οικουμενικής κυβέρνησης λέγοντας τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο οικουμενικής με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Αποκλείεται. Να είμαστε συνεννοημένοι. Τα πλην θα ήταν πολύ περισσότερα , θα ήταν μια κυβέρνηση ακινησίας. Έχουμε μεγάλη διαφορά φιλοσοφίας (Ιδιωτικοποιήσεις, Αξιολόγηση στο Δημόσιο, Συνδικαλιστικός νόμος)» είπε χαρακτηριστικά.

Και πρόσθεσε: «Θα σας παρακαλέσω να μην μας εμπλέκετε σε αυτά τα σενάρια. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σαφή θέση. Εγώ και ο Καμμένος δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε στην ίδια κυβέρνηση. Ούτε ένας βουλευτής της ΝΔ δεν υπάρχει περίπτωση να δώσει θετική ψήφο στον Τσίπρα χωρίς τη θέληση του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Όπως είπε, μια τέτοια κυβέρνηση θα ήταν απλώς μια συνέχεια της ακινησίας. Εάν δεν τα καταφέρει αυτή η κυβέρνηση και δεν βγει κυβέρνηση από αυτήν την Βουλή. Τότε θα γίνουν εκλογές. Δεν καταλαβαίνω γιατί τις φοβόμαστε.
Εγώ θέλω να γίνουν γρήγορα οι επενδύσεις, να έχουμε αξιολόγηση πραγματική, να αλλάξει ο εκλογικός νόμος. Εφόσον ο λαός μας επέλεξε για αξιωματική αντιπολίτευση, θα ζήσει με την επιλογή του» είπε ο Αντιπρόεδρος.

Εξαπολύοντας τα βέλη του εναντίον του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είπε: «Ο Τσίπρας χάνει το πολιτικό του κεφάλαιο με ραγδαίο ρυθμό. Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αγαπούν την καρέκλα πιο πολύ από όλους τους βουλευτές. Ψηφίζουν ότι τους λέει ο Τσίπρας. Πετάει ο γάιδαρος λέει ο Τσίπρας, έχει και δύο τουρμπίνες απαντούν. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα ξανακερδίσει εκλογές, είναι σαφές αυτό. Δεν μπορεί πια να τους πάρει κανείς στα σοβαρά. Οι ψηφοφόροι του έχουν καταλάβει ότι τους κορόιδευε. Το χουν καταλάβει και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα ξαναβγεί».

Επιπλέον, είπε για τον πρωθυπουργό: «Ο κ. Τσίπρας ήταν σαν την ωραία Ελένη του Ομήρου. Στο έπος δεν έχει καμιά περιγραφή για το πώς ήταν και ο καθένας τη φανταζόταν όπως ήθελε. Δεν περιγράφεται στην ΙΛΙΑΔΑ το πώς ήταν η ωραία Ελένη, τη φανταζόμαστε όπως θέλει ο καθένας. Ξανθιά, μελαχρινή, ψηλή , κοντή κτλ. Έτσι και με τον Τσίπρα . Δεν θέλεις ΕΝΦΙΑ, οκ κτλ… Ο μόνος που είχε δίκιο για το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα ήταν ο Γιούνκερ. Ο Τσίπρας είναι πολύ καλός δημαγωγός, αλλά μέχρι στιγμής είναι ο χειρότερος πρωθυπουργός από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο με διαφορά. Είναι σαν τον Κλέωνα τον δημαγωγό. Κάνουν παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη, τα ΜΜΕ , το Ίντερνετ και θα έρθει η ώρα που θα λογαριαστούμε γι’ αυτά».

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στο προσφυγικό, ασκώντας δριμεία κριτική στον πρωθυπουργό, ενώ από τα βέλη του δεν γλίτωσε και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

«Τσίπρας και Σία ήρθαν και άλλαξαν τη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδας. Τραγικό λάθος . Ευθύνεται εξ ολοκλήρου ο Τσίπρας . Τους τα έλεγε ο Πανούσης, ο αρμόδιος υπουργός και δεν το άκουγαν. Οι πρώτοι που δράσαμε μονομερώς ήμαστε εμείς ,που ανοίξαμε τα σύνορα μας. Έχουν απόλυτη άρνηση πραγματικότητας σε βαθμό ψυχασθένειας».

Κριτική άσκησε και για την ανάκληση του πρέσβη της Ελλάδας στην Αυστρία. «Η κίνηση να ανακαλέσουμε τον πρέσβη μας από την Αυστρία θα ήταν κωμική αν δεν ήταν τραγική. Δεν μιλάμε την ίδια γλώσσα με τους Ευρωπαίους. Η κυβέρνηση άλλαξε τη μεταναστευτική πολιτική της Ελλάδος. Ήταν η μόνη προεκλογική τους δέσμευση που τήρησαν».

Για το κλείσιμο των συνόρων είπε: «Δεν είναι κομψό η Αυστρία να βιάζεται και με συνθήκες πανικού να βάζει την Ελλάδα στη γωνία. Έπρεπε να περιμένει τη Σύνοδο της 7ης Μαρτίου».

Ως λύση προέκρινε ότι το θέμα θα πρέπει να γίνει διεθνές και οι άνθρωποι αυτοί να κατευθυνθούν και στις πλούσιες αραβικές χώρες, αναφέροντας: «Δεν πρέπει η Ευρώπη να τους δέχεται όλους. Αν η Ελλάδα καταδικαστεί να γίνει μια νήσος Έλις της ΕΕ θα είναι καταστροφή. Καταστροφή ιστορικών διαστάσεων θα είναι να συνδεθεί η αξιολόγηση με το προσφυγικό».

Ο Γιάννης Αμανατίδης σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησε από το Φόρουμ χωρίς να συμμετάσχει στο πάνελ που ακολουθούσε, όπως ήταν προγραμματισμένο. Λίγο αργότερα σε ανακοίνωση του ο υπουργός ανέφερε ότι αποχώρησε από το Φόρουμ «κατόπιν της ανοχής, η οποία επιδείχθηκε από τους διοργανωτές στις προσωπικές, προσβλητικές και απαξιωτικές αναφορές κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και στελεχών της κυβέρνησης από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ» Άδωνι Γεωργιάδη.

«Αναφορές που δεν έχουν καμία σχέση με την αντιπαράθεση, η οποία διεξάγεται σε fora με επιχειρήματα, όσο αιχμηρά κι αν είναι» προσθέτει ο κ. Αμανατίδης.

Όμως και ο διοργανωτής του Οικονομικού Φόρουμ Συμεών Τσομώκος σε ανακοίνωση του διευκρίνισε:
«Ως οργανωτής του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, θέλω πραγματικά να απολογηθώ για χαρακτηρισμούς που ειπώθηκαν σήμερα σε αυτή την αίθουσα για τον Πρωθυπουργό της χώρας και υπουργούς της Κυβέρνησης, οι οποίοι δεν εκφράζουν το πνεύμα που διέπει τις αρχές του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών. Το Φόρουμ αυτό δεν κάνει πολιτική. Προσκαλεί όλες τις σκέψεις και απόψεις, με σεβασμό στις όποιες αντίθετες ιδέες και στην άσκηση πολιτικής στα δρώμενα της χώρας. Ήταν μια ατυχής στιγμή και απολογούμαι προσωπικά».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here