Ο Άδωνις ζητεί τα «ρέστα» από την κυβέρνηση για το χρηματιστήριο

0
9

 

Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, o βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης ζητά από τον υπουργό Επικρατείας Νίκο Παππά «να ελεγχθούν οι κινήσεις που έγιναν στο Χρηματιστήριο μετά τις διαρροές του γραφείου του Πρωθυπουργού, ώστε να γνωρίσουμε αν κάποιοι χρησιμοποίησαν αυτές τις πληροφορίες για να κερδίσουν αθέμιτα χρήματα».

Μάλιστα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας είχε προαναγγείλει τη συγκεκριμένη ερώτηση από χθες μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Στην ερώτηση του ο Α. Γεωργιάδης αναφέρει συγκεκριμένα ότι:

-Την 27η Μαΐου 2015,, μετά από σύσκεψη υπό τον κ. Τσίπρα στο υπουργείο Οικονομικών, ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι η συμφωνία γράφεται. Ως αποτέλεσμα των δηλώσεων αυτών το Χρηματιστήριο Αθηνών οδηγήθηκε σε εκρηκτική άνοδο. Οι δηλώσεις αυτές διαψεύθηκαν από το Γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών σε περίπου 20 λεπτά. Όποιος τυχόν γνώριζε το ψευδές των δηλώσεων και πραγματοποίησε συναλλαγές στο Χρηματιστήριο, μπορεί να απέκτησε σημαντικό κέρδος.

-Επιπλέον, το ίδιο συνέβη προχθές, την 10η Ιουνίου, μετά την ενημέρωση από το γραφείο του Πρωθυπουργού για τα αποτελέσματα της συνάντησης με τους Ολάντ και Μέρκελ, όπου ανακοινώθηκε ότι υπήρξε μεγάλη πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, γεγονός που οδήγησε σε άνοδο του Χρηματιστηρίου Αθηνών άνω του 8%. Οι δηλώσεις αυτές έγιναν την ώρα που ήδη το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο είχε αποχωρήσει από το Brussels Group. Όποιος τυχόν είχε γνώση του ψεύδους της ανακοίνωσης του πρωθυπουργικού γραφείου ότι αντιθέτως με την πρόοδο στην πραγματικότητα είχαμε αποχώρηση του ΔΝΤ, μπορεί επίσης να έβγαλε πολλά λεφτά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here