Ο Αλαφούζος «πυροβολεί» άλλα ΜΜΕ: Έπαιρναν δάνεια πέραν των δυνάμεών τους

0
8

Βολές εναντίον των τραπεζών εξεπέλυσε ο ιδιοκτήτης του Σκάι Γιάννης Αλαφούζος, τονίζοντας ότι στο παρελθόν δάνειζαν ανταγωνιστικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης «πέραν της λογικής» και, έτσι, τα βοηθούσαν να κυριαρχήσουν στο τηλεοπτικό τοπίο.

Καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, επισημάνε ότι τώρα πια οι τράπεζες λειτουργούν κακόπιστα και δε δανείζουν ακόμα και εκείνα τα Μέσα που εξυπηρετούν τις ανάγκες τους, αφήνοντας να εννοηθεί πως ενδέχεται να υπάρχει πολιτική παρέμβαση στην εξέλιξη αυτή.

 

Για τα δάνεια που έχει λάβει ο όμιλος του Σκάι είπε ότι είναι 39 εκατ ευρώ και ότι σε αυτά θα πρέπει να προστεθούν άλλα 7 εκατ ευρώ που έχει λάβει ως προσωπικό δάνειο. Τα δάνεια εξυπηρετούνται κανονικά, όπως είπε, και για να τα πάρει έβαλε υποθήκη ακίνητα, καθώς και το σπίτι του.

Αναφερόμενος στην αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών, χαρακτήρισε τη διαδικασία νόμιμη, από τη στιγμή που εγκρίθηκε από τη Βουλή, σημείωσε όμως πως περιορίζει την ελεύθερη βούληση. Η αποστροφή του αυτή προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις από την πλευρά των βουλευτών του Σύριζα, που κατηγόρησαν τον Σκάι για απόπειρα χειραγώγησης της κοινής γνώμης.

Νωρίτερα, ο Γιάννης Αλαφούζος είχε «θερμό» επισόδιο με τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο, τον οποίο κατηγόρησε ότι αναπαράγει ψευδείς ειδήσεις. «Κύριε Νικολόπουλε ξέρω τον ρόλο σας! Ξεπερνά τα όρια» είπε.

Απαντώντας ο Νίκος Νικολόπουλος υποστήριξε ότι «ο κ. Αλαφούζος θα κληθεί από τη Δικαιοσύνη, όπως κλήθηκε ο Μπόμπολας και έφαγε 18 μήνες φυλακή. Και τον κ. Ψυχάρη έχω κατηγορούμενο».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here