Ο Αλεξιάδης διαψεύδει τον εαυτό του: Καμία επιβολή αναδρομικού φόρου για το 2015

0
6

 

Την επιβολή κάθε αλλαγής στη φορολογική κλίμακα για τα φετινά εισοδήματα, την οποία μάλιστα είχε ανακοινώσει ο ίδιος τη Δευτέρα διέψευσε την Τρίτη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.

Μάλιστα, κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών διευκρίνιζαν νωρίτερα ότι «οι αλλαγές θα είναι μικρής έκτασης, ρυθμιστικές και οργανωτικού τύπου».

«Αυτό που σχεδιάζουμε είναι μικρές αλλαγές στα θέματα των φορολογικών δηλώσεων… Αναδρομική αύξηση δεν υπάρχει ούτε στον σχεδιασμό, ούτε οπουδήποτε αλλού στο μυαλό μας», είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Real ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Είναι ψέματα» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών «αυτά που λένε ότι αυξάνουμε τους φόρους για τα φετινά εισοδήματα, βάζουμε αναδρομικούς φόρους, έρχονται νέοι φόροι και μια σειρά από αναδημοσιεύσεις τέτοιες που καταλαβαίνω πολιτικά γιατί γίνονται, αλλά είναι ψέματα».

«Δεν έχουμε στα μανίκια κρυφούς άσους να βγάλουμε και όπως είπα με σαφήνεια το Σάββατο, για το 2015 θα έχουμε πολύ μικρές αλλαγές στη φορολογική μας δήλωση, έρχονται τις επόμενες μέρες στη Βουλή» πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης.

Στο ερώτημα αν στα εισοδήματα του 2015 θα αυξηθούν οι συντελεστές, απάντησε ότι «δεν σχεδιάζει καμία υπηρεσία στο υπουργείο Οικονομικών, αυτή τη στιγμή, κάτι τέτοιο…  

Αυτό που σχεδιάζουμε είναι μικρές αλλαγές στα θέματα των φορολογικών δηλώσεων, γιατί πρέπει να κλείσουν αυτές οι αλλαγές άμεσα και να προετοιμαστούν οι φορολογικές δηλώσεις νωρίς».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here