Ο Α. Τσίπρας ανακοίνωσε 4.500 προσλήψεις στα νοσοκομεία

0
7

Ο Αλ Τσίπρας προανήγγειλε λήψη άμεσων μέτρων για την ενίσχυση των δομών σε προσωπικό, κατά προτεραιότητα, όπως είπε  θα γίνουν προσλήψεις στο ΕΣΥ, γιατρών, νοσηλευτών, παραϊατρικών, συνολικά 4.500 θέσεις. Οι 700 προσλήψεις θα αφορούν τα νησιά Αιγαίου, Θράκη, δυτική Μακεδονία, Θεσπρωτία.

Επίσης, προανήγγειλε παρέμβαση στις ΜΕΘ και προσλήψεις ώστε να ανοίξουν όλες οι κλινικές, ογκολογικά νοσοκομεία, ψυχιατρεία. Ακόμη προανήγγειλε την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που έπληξαν την υγεία. «Υλοποίηση του προγράμματος μας θα τεθεί ως νομοσχέδιο σε διαβούλευση μέσω ΚΥΑ που θα αφορά τους ανασφάλιστους όπου θα έχει στόχο την ισότιμη πρόσβαση για όλους στην περίθαλψη αλλά και την διεύρυνση των παροχών σε φάρμακα εμβολιασμούς και διαγνωστικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες ανεξάρτητα εάν είναι ασφαλισμένοι ή όχι» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

«Το σχέδιο που υλοποιήσουμε θα καλύπτει επείγουσες ανάγκες για αυτό κατά προτεραιότητα θα ενισχύσουμε το ΕΣΥ με προσωπικό το σχέδιο με στόχο την κάλυψη κενών θέσεων. Αυτό θα έχει την άμεση επίδραση στο επίπεδο εξυπηρέτησης των πολιτών απο το ΕΣΥ» ,πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Τέλος ο Α. Τσίπρας προανήγγειλε την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων στον χώρο της υγείας για την αντιμετώπιση φαινομένων διαφθοράς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here