Ο Αλέξης φοβερίζει -Ο Τσίπρας θα γίνει, επιτέλους, πρωθυπουργός;

0
14
'Åêôáêôç óõíÝíôåõîç ôýðïõ ôïõ ÐñïÝäñïõ ôïõ ÓÕÑÉÆÁ ÅÊÌ ÁëÝîç Ôóßðñá ãéá ôçí êñßóç óôçí Êýðñï,ÐÝìðôç 21 Ìáñôßïõ 2013 (EUROKINISSI/ÔÁÔÉÁÍÁ ÌÐÏËÁÑÇ)

 Ο Αλέξης Τσίπρας έδειξε να ενηλικιώνεται πολιτικά μιλώντας στους υπουργούς του και προειδοποιώντας τους ότι θα κριθούν σε έξι μήνες από το έργο τους και όχι από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις, τις οποίες τους είπε (ορθά κοφτά) πως πρέπει να σταματήσουν.
Ήταν καιρός να γίνει κάτι τέτοιο. Επί 7 μήνες οι υπουργοί έκαναν την…πλάκα τους, παρακολουθώντας τον ίδιο και δυο -τρεις συνεργάτες του να συνομιλούν με τους δανειστές. Η χώρα δεν κυβερνήθηκε με κανέναν τρόπο, όλο αυτό το διάστημα…αυτό τους είπε σήμερα, ενώ η τηλεοπτική κάμερα έδειχνε τις άσπρες τρίχες που εμφανίστηκαν στα μαύρα μαλλιά του.

«Σας επέλεξα για να κυβερνήσετε και όχι για να στελεχώνετε τις ενημερωτικές εκπομπές. Μιλάει καλύτερα όποιος μιλάει με το έργο του και όχι με τα πολλά λόγια», τους είπε κατάμουτρα και όλοι (ελπίζω ότι) κατάλαβαν.

Κάποιοι υποστήριξαν ότι θύμισε Ανδρέα Παπανδρέου

Μπααα… Εκείνος δεν απειλούσε, έδιωχνε τους υπουργούς κάθε έξι μήνες…

Άλλοι τον παρομοίωσαν με τον Κώστα Καραμανλή, υπενθυμίζοντας το «σεμνά και ταπεινά» του 2004..

Μπααα… Τον τότε πρωθυπουργό δεν απειλούσε καμιά «Κίνηση των 53», ούτε ο υπουργός Οικονομικών (Γιώργος Αλογοσκούφης) έθετε συνεχώς όρους, όπως τώρα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος

Υπήρξαν και λίγοι που τον συνέκριναν με τον Κώστα Σημίτη

Μπααα… Εκείνος τα έγραφε όλα στο περίφημο μπλοκάκι του και ρωτούσε τους υπουργούς σε κάθε συνάντηση μαζί τους. Ήταν, δηλαδή, πρωθυπουργός -ελεγκτής. Μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο ο Αλέξης Τσίπρας; Πολύ δύσκολο…

Εν κατακλείδι, ας γίνει αληθινός πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας και ας μη μοιάσει με κανέναν άλλο…

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here