Απίστευτο: Αναρχικοί εισέβαλαν στη Mητρόπολη Θεσσαλονίκης, την ώρα της λειτουργίας

0
14

 

Ομάδα περίπου 25 ατόμων αναρχικών έκανε έφοδο το πρωί στο Ναό του Γρηγορίου Παλαμά στην Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, την ώρα της λειτουργίας.

Οι αντιεξουσιαστές ήθελαν να διαμαρτυρηθούν, με τον τρόπο αυτό, για την εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων στην πόλη από πρόσφυγες και μετανάστες.

Πέταξαν φέιγ βολάν και ήρθαν σε αντιπαράθεση με πιστούς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στον ναό. Τελικά,  ιερείς και πιστοί κατάφεραν να τους βγάλουν έξω, ενώ στο σημείο έφθασαν μετά από λίγη ώρα άνδρες των ΜΑΤ που προχώρησαν σε 20 προσαγωγές.

«Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα» ανέφερε σοκαρισένος ο μητροπολίτης Άνθιμος αναφερόμενος στην εισβολή αντιεξουσιαστώνστον ιερό ναό του Γρηγορίπυ Παλαμά στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης το πρωί.

Ο Μητροπολίτης Άνθιμος είπε συγκεκριμένα: «Δεν το χωρά ο νους μου ότι την ώρα που λειτουργούσαμε πήγαν 25-30 άνθρωποι, από τους λεγόμενους αναρχικούς, στο Μητροπολιτικό Ναό- και στο παρελθόν έκαναν κι άλλα- για ένα θέμα που έχει λυθεί από τη δικαιοσύνη και που ανήκει στην Εκκλησία της Θεσσαλονίκης. Έχουν τη διάθεση να το καταστρέψουν και να μην προχωρήσει το έργο της Μητρόπολης που θα βοηθήσει τόσο κόσμο.

Ο,τι μπόρεσαν έσπασαν, κατέστρεψαν, η αστυνομία έφτασε και συνέλαβε μερικούς. Τέτοια πράγματα δεν έχουν γίνει ποτέ στην Ελλάδα. Κι εγώ που είμαι μιας ηλικίας έχω ζήσει πολλά πράγματα. Αν είναι από εχθρό που θέλει να μας κυριεύσει ισχύει άλλη αντίσταση. Αν είναι όμως σε αυτή την εποχή, σε αυτό τον πολιτισμό, καταστρέφουμε και προσβάλλουμε την Εκκλησία. 30 Ελληνόπουλα βρήκαν τη δύναμη να προσβάλλουν, να σπάσουν, να καταστρέψουν στο Μητροπολιτικό Ναό. Πριν από έξι περίπου μήνες όταν εισέβαλαν άγνωστοι στα γραφεία της Μητρόπολης έκαναν ζημιές αξίας 35.000 ευρώ. Η Εκκλησία είναι στόχος και μερικοί θα προσπαθούν να γκρεμίζουν εις το όνομα του διαβόλου. Προσευχόμαστε ακόμη και για τους εχθρούς μας.

Πριν από μερικές ημέρες είχε έρθει στη Θεσσαλονίκη ο Πατριάρχης Μόσχας Κύριλλος και ζήτησε να έρθει στο Μητροπολιτικό Ναό να προσκυνήσει και να παραμείνει για μια περίπου ώρα. Ηρθε από το Άγιον Όρος, και επισκέφθηκε το Ναός μας ο πρώτος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας. Κι εμείς, αυτό το Ναό, νομίζουν ότι μπορούν να εκδικηθούν. Το λόγο έχει η ελληνική δικαιοσύνη και η ελληνική κοινωνία. Λυπούμαι πάρα πολύ, αλλά η πληγή είναι μεγάλη. Ο Ναός είναι ένα σύμβολο. Θα τα διορθώσουμε. Ο Θεός βοηθός, να μας συγχωρήσει και να συγχωρήσει και αυτά τα άτομα».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here