Ο Άσαντ διαψεύδει τα περί σύνταξης νέου Συντάγματος από τη Ρωσία

0
6

 

Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ διέψευσε δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν ότι η Ρωσία έχει καταρτίσει ένα νέο σύνταγμα για την χώρα το οποίο παρουσίασε στην κυβέρνηση του, στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών για τον τερματισμό του πολέμου.

Σε δημοσίευμα της, η λιβανέζικη εφημερίδα Αλ Ακμπάρ τόνισε ότι η Ρωσία ολοκλήρωσε την κατάρτιση συντάγματος το οποίο θα αφαιρέσει πολλές από τις εξουσίες του προέδρου και θα θεσπιστεί μια πιο αποκεντρωμένη κυβέρνηση, σε δύο πιθανές παραχωρήσεις προς την συριακή αντιπολίτευση.

«Κανένα σχέδιο συντάγματος δεν έχει παρουσιαστεί στην Αραβική Δημοκρατία της Συρίας. Ό,τι έχει ειπωθεί σχετικώς στα μέσα ενημέρωσης, είναι απόλυτα αναληθές», υπογραμμίζει ανακοίνωση της συριακής Προεδρίας στην σελίδα της στο Facebook.

«Οποιοδήποτε μελλοντικό σύνταγμα για την Συρία δεν θα παρουσιαστεί από το εξωτερικό, αλλά θα είναι στην ολότητα του συριακό: Αποτέλεσμα συζήτησης και συμφωνίας από τους ίδιους τους Σύρους, το οποίο θα τεθεί σε δημοψήφισμα. Ο,τιδήποτε άλλο θα είναι ασήμαντο και ανούσιο» προσθέτει η ανακοίνωση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here