Ο αστροναύτης που αγωνιά για την Ελλάδα (ΕΙΚΟΝΕΣ)

0
15

 

Μπορεί να βρίσκεται εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά από τη Γη, ωστόσο ο αστροναύτης Σκοτ Κέλι δείχνει να αγωνιά για την Ελλάδα καθώς δεν παραλείπει να στέλνει μηνύματα συμπαράστασης από το Διάστημα.

Δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, αναφέρεται στον αστροναύτη και κυρίως στον άνθρωπο και συμπαραστάτη της Ελλάδας, Σκοτ Κέλι ο οποίος από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό δύο φορές μέσα σε έναν μήνα έστειλε μέσω Twitter το δικό του μήνυμα συμπάθειας προς τη χώρα μας, ίσως ως μια ένδειξη συμπαράστασης για τις δυσκολίες που βιώνει τα τελευταία χρόνια.

Η πρώτη αναφορά του Αμερικανού αστροναύτη για την πατρίδα μας έγινε τον περασμένο Ιούλιο όταν έστειλε την καλημέρα του στην Ελλάδα, αναρτώντας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μία δορυφορική εικόνα της Αττικής που συνοδευόταν από το σχόλιο: «Αθήνα, Ελλάδα, καλημέρα από τον διαστημικό σταθμό! Σας ευχόμαστε ό,τι καλύτερο».

Και πριν συμπληρωθεί ένας μήνας, ο Αμερικανός αστροναύτης επανήλθε με ακόμα ένα.

Στις 9 Αυγούστου ανέβασε φωτογραφία της Γης από τον ΔΔΣ αναφέροντας: «Για τους καλούς μου φίλους στην Ελλάδα. Σας σκέφτομαι. Ελπίζω να περνάτε ένα υπέροχο βράδυ» έγραφε.

Σημαντικές έρευνες

Πρόκειται όμως για μια ξεχωριστή προσωπικότητα με ιδιαίτερη εμπειρία στις διαστημικές αποστολές, ενώ η παραμονή του επί έναν χρόνο στον ΔΔΣ συνδέεται με σημαντικές επιστημονικές έρευνες όσο και με ένα ιδιαίτερο ιατρικό πρόγραμμα. Είναι το λεγόμενο «πείραμα των διδύμων» που πραγματοποιείται συγχρόνως στη Γη και στο Διάστημα, καθώς ο δίδυμος αδελφός του Σκοτ Κέλι, ο Μαρκ, μετέχει στη διαδικασία.

skot_keli_aderfos

Το εντυπωσιακό είναι ότι και ο Μαρκ Κέλι είναι αστροναύτης. Για την ακρίβεια, αποσύρθηκε πρόσφατα από την ενεργό δράση και τις αποστολές εκτός του πλανήτη. Προφανώς τα δύο αδέλφια αποτελούν μια μοναδική περίπτωση διδύμων που έχουν ταξιδέψει στο Διάστημα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here