Ο Βαρουφάκης είναι «περήφανος» για την Μέρκελ

0
4

 

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πετύχει και το ξέρει» ανέφερε μεταξύ άλλων σε συνέντευξή του στη Deutsche Welle ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος δήλωσε «περήφανος» για την καγκελάριο Μέρκελ σε ό,τι αφορά τη στάση της στην προσφυγική κρίση.

Συγκεκριμένα, ο κ. Βαρουφάκης, ερωτηθείς για το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας υποσχέθηκε να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν, αλλά και το τι ο ίδιος περιμένει να συμβεί στους επόμενους μήνες, απάντησε:

«Ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα πετύχει και το ξέρει Παραιτήθηκα γιατί δεν ήμουν προετοιμασμένος να υπογράψω ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που ήταν αδύνατο να εφαρμοστεί. Ο Τσίπρας το είπε ξεκάθαρα ότι αναγκάστηκε να το αποδεχτεί, αν και δεν πίστευε ότι θα μπορούσε να εφαρμοστεί. Και τώρα βρισκόμαστε στη γελοία θέση, όλες οι δυνάμεις στην Ευρώπη – συμπεριλαμβανομένων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ, της γερμανικής και της ελληνικής κυβέρνησης – να παριστάνουν ότι θα εφαρμοστεί το πρόγραμμα το οποίο όλοι ξέρουν ότι δεν μπορεί να εφαρμοστεί. Αρνήθηκα να συμμετέχω σε αυτές τις γελοιότητες κι έτσι παραιτήθηκα».

dw-baroyfakis

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στην καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και στην προσφυγική κρίση, τόνισε:

«Ως Ευρωπαίος, είμαι ιδιαίτερα υπερήφανός για την καγκελάριο Μέρκελ σε ό,τι αφορά τη στάση της στο προσφυγικό (…) H στάση της Μέρκελ απέναντι στους πρόσφυγες μπορεί να είναι προάγγελος καλών πραγμάτων στην Ευρώπη…».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here